Brev:
Søvn og mad - 4 mdr.
Hej Helen
Jeg har en dejlig pige på 4 1/2 måned. Hun er 69 cm lang og vejer omkring de 8 kg. Jeg har et par spørgsmål til dig ang hendes søvn og mad.
Hun har indtil hun var ca 3.1/2 måned sovet godt om natten (ca 5-7 timer i træk). Den sidste måned er hun begyndt at vågne ofte. Med ca 1. 1/2 times mellemrum hele natten. Nogen gange kan jeg få hende lullet i søvn igen ved at nusse hende lidt og give hende sutten andre gange bliver hun ammet i søvn igen.
Jeg må indrømme at jeg er ved at være meget træt. Er det rigtig tolket at den afbrudte søvn kan være tegn på hun trænger til mere mad eller kan det være noget helt andet?
Hun virker også generelt mere sulten om dagen. Har ammet hende fuldt indtil for ca 14 dage siden, hvor jeg startede med majsgrød . Hun startede med at have stor interesse for grøden og ville gerne spise, men de sidste fire dage spiser hun max 1 tsk fuld dgl. Det virker lidt som om hun har mistet interessen for grøden. Har derfor prøvet med lidt kartoffelmos uden ...
... den store succes. Hvad kan jeg gøre for at vække hendes interesse igen?
Efter hun er begyndt på grød har hun tynd afføring ca 8-10 gange i døgnet. (før ca 1 i døgnet). Er det normalt eller kan det være tegn på hun ikke kan tåle det jeg giver hende?
Både min kæreste og jeg har den sidste måned med mellemrum forsøgt at give hende flaske. Fordi jeg snart trænger til lidt frirum og for at f.eks kunne give hende lidt vælling til natten. Hun har kun spist ca 20 ml en gang. Hun kører sutten rundt i munden og spytter den derefter ud. Vi har prøvet alt. Med modermælk, med mme, i ammestilling, siddende ja alt, men det går desværre ikke så godt. Det ville være så fantastisk hvis jeg kunne få den lille prinsesse til at tage flaske. Har du nogle gode råd vi kan prøve ?
Har lige et sidste spørgsmål. Hun er de sidste par uger begyndt at kaste sig tilbage i en flitsbue og græde når hun bliver ammet. Jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvad hun prøver at fortælle mig.
Med venlig hilsen
Annas mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
26. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Græder sig selv i søvn om aftenen
Hej Helen, Så skriver jeg igen .. Efter mit sidste brev er min datter...
Viden om børn:
Moderkagebiopsi, moderkageprøve
En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.
Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...
Navlestrengsblod - stamceller
Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.
I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.