Svar: Ubehag ved bleskift
Kære Camilla
Jeg har drøftet dit brev med mine kolleger og vi er enige om at det du beskriver er lidt usædvanligt. Især fordi det tilsyneladende har stået på i over et år nu.
Det er dog sådan at det er nødvendigt at man møder jer, taler med jer om hvad der sker, hvordan tingene foregår, møder jeres datter osv. for at man kan hjælpe jer bedst muligt og den mulighed har jeg ikke gennem en brevkasse.
Jeg vil derfor foreslå jer to ting i første omgang. Det ene er at kontakte egen læge. Det kunne jo være at lægen kunne se en fysiologisk grund til at jeres datter syntes det gjorde ondt at blive vasket forneden. Altså en 'helt nede på jorden' normal årsag.
Det andet er at kontakte jeres sundhedsplejerske. Hvis I ikke har tillid til den sundhedsplejerske, som I havde besøg af da jeres datter var lille, så er der intet i vejen for at I får besøg af en anden nu. Jeg tror det er vigtigt at sundhedsplejersken kommer i jeres hjem og måske oplever hvad der rent faktisk sker, når jeres datter f.eks. skal skiftes.
Det vil måske også være relevant at I taler om hvormeget eller hvorlidt jeres datter faktisk behøver blive vasket forneden. ...
... Du skriver at allerede når I beder hende rejse sig op i badet, så ved hun hvad der skal ske - og jeg tænker, - hvad skal der ske. Hvis hun har siddet i et badekar, så behøver du jo umiddelbart ikke at vaske hende ekstra forneden, så måske bliver hun vasket for meget?
Det undrer at vuggestuen ikke har reageret, idet de jo også skifter jeres datter når hun er der. Hvis der skulle være noget omkring den mistanke I/du har, så tænker jeg at sundhedsplejen jo også har konsulentfunktion i forhold til institutioner og derfor vil kunne gå videre med eventuelle oplevelser der.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hvis egen læge og sundhedsplejerske ikke er nogen hjælp, så vil jeg foreslå dig at kontakte kommunens PPR og her bede om at tale med en børnepsykolog og fortælle vedkommende hvad det er du oplever. Men i første omgang tænker jeg altså at du skal prøve at tale med egen læge, idet der måske kan være en fysisk årsag og så tale med sundhedsplejersken og bede hende aflægge jer et besøg.
Håber at I finder en årsag og en løsning, som I alle kan leve med:o) Knus herfra og du må meget gerne give mig en tilbagemelding på hvad der sker hos jer. Rigtig god weekend til jer alle.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Calcium
Calcium findes hovedsagligt i mælkeprodukter, herunder modermælk og modermælkserstatninger.
Calcium er vigtigt til opbygning af skelettet og er derfor af stor betydning for børn, der naturligt skal vokse meget. Hvis barnet ikke får calcium nok, vil der frigøres calcium fra skelettet for at opretholde koncentrationen af calcium i blodet.
Børn der ammes eller får flaske får dækket deres behov for calcium derigennem og det anbefales at børn får modermælk eller...
Fødsel
En graviditet varer normalt 40 uger, men naturen er ikke altid sådan, og nogle gange går fødslen igang før, andre gange senere. Føder du mellem uge 37+0 og 41+6 siger man, at du har født til tiden.
Mange kvinder oplever plukveer i graviditeten. Det er sammentræninger af musklerne i livmoderen, og det er måden, at livmoderen forbereder sig til fødslen på. I starten er disse sammetræninger uregelmæssige, men i takt med at fødslen nærmer sig, bliver sammentrækningerne mere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.