Brev:
Ammer jeg for ofte?
Hej Helen
Jeg har tilmeldt mig netsundhedsplejerske, da vi bor i Tyskland, hvor der slet ikke er noget der hedder sundhedsplejersker.
Jeg har et spørgsmål til dig ang. amning af vores søn på godt 4 mdr. Jeg har indtil nu ammet ham, hvilket har kørt helt problemfrit. Han er en ordentlig basse på 7,9 kg. og 66 cm. lang (3,7 kg. ved fødsel), og han spiser ofte - også om natten.
Det er meget forskelligt hvor mange gange han spiser om natten. Han kommer i seng kl. 19 og "står op" kl. 8 næste morgen, og på en god nat ser det således ud: amning kl. 22.30, 04, 06.30. På en dårlig nat ser det således ud: Amning kl. 21.30, 24, 02, 04.30 og kl. 07.
Vi har flest af de gode nætter, men en gang eller to om ugen har han en nat hvor han vågner ofte. Jeg har lidt på fornemmelsen at det er vane og ikke sult, når han spiser så ofte.
Han er en utrolig glad og nem dreng. Han græder stort set aldrig og virker i det hele taget rigtig tilfreds. Jeg er dog lidt i tvivl om, hvorvidt jeg giver ham for meget mad? Det er altid svært med amning, da man jo ikke kan se hvor meget de spiser. Han spiser ca. hver anden time i løbet af dagen. Nogen gange har ...
... han ikke "bedt" om det, men så får han lige en tår fordi han skal ud at sove. Det er sjældent at han tømmer et bryst, og han er max 5 minutter om at spise.
Vores store dreng blev også ammet, men med ham var jeg meget mere skematisk (grundet en kort kolik periode, da han var 1-2 måneder) og ammede hver 3. time. Han vågnede også kun 1 gang om natten, da han var samme alder. Han var 3100 gram da han blev født (og er født 13 dage senere i termin end sin lillebror), og har altid været mindre end gennemsnittet, og er stadig småtspisende.
Derfor har jeg også en stor tilfredshed ved at have en rigtig basse, der godt kan lide at spise, men tænker alligevel om han får for meget?
Jeg har prøvet at introducere ham for skemad 3 dage i træk, men det var han ikke interesseret i. Han skærer en grimasse og spytter det ud. Derfor har jeg nu besluttet at vente lidt med det.
Det undrer mig at vores to drenge er så forskellige. Godt nok er jeg 166 cm. og min mand 190 cm., men alligevel? Jeg vil jo ikke fejlernære og grundlægge en senere overvægt.
Håber du kan give et godt råd - også ang. hvornår du mener jeg skal starte på skemad.
Venlig hilsen
Ulla
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
26. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Græder sig selv i søvn om aftenen
Hej Helen, Så skriver jeg igen .. Efter mit sidste brev er min datter...
Viden om børn:
Rotavirus
Rotavirus er den hyppigste årsag til diarré og opkastninger hos spædbørn. De fleste børn smittes mens de er mellem 6-24 måneder. De får kraftige opkastninger, vandig diarré og måske feber og barnet er i risiko for at få væskemangel. Symptomerne kan vare op til 7 dage.
Tegn på væskemangel er tørst, irritation, uro, sløvhed, indsunkne øjne, tør mund og tunge, tør hud og sparsom vandladning. Hvis du ikke kan få dit barn til at drikke og du oplever et eller flere af ovenstående tegn...
Hoppegynge
En hoppegynge anbefales ikke. Sundhedsstyrelsen skriver: "Til sunde børn frarådes hoppegynge og gangstole, da de forsinker normal udvikling. For handicappede børn gælder særlige regler, spørg sundhedsplejersken, lægen eller fysioterapeuten". Kilde, Sunde Børn, sst. 2003.
En hoppegynge belaster barnets ryg og ben og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge, det er ren underholdning og det kan barnet få på anden måde. Når barnet sidder i en hoppegynge er det en...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.