Brev:
Vågner tidligt og lur i løbet af dagen
Hej Helen
Jeg har lige et par spoergsmaal ang at vaagne meget tidligt. Vi har kaempet lidt med Johan, for at han skulle laere at sove i egen seng i sit eget vaerelse. Det gaar rigtig fint, vi er dog ikke helt konsekvente, og har det lidt med at tage ham ind til os, hvis han en nat bliver ved med at vaagne. Det skal lige siges at han er begyndt at sove naesten hele natten igennem, det er tit at vi ikke hoerer ham foer omkring 4 - 5 tiden om morgenen.
Han vaagner naesten hver morgen klokken 5 og staar op i sengen, jeg kan ikke faa ham til at sove vidre, men hvis jeg tager ham med ind i vores seng, kan vi som regel faa en lille time mere. Det skal dag lige siges at han ikke rigtigt sover, han mosler mere rundt, hiver mig i haaret osv...
Saa jeg sover faktisk ikke alligevel.
Det jeg egentlig bare vil hoere er, om jeg ...
... skal vaere konsekvent og bare tage ham op, og saa starter vi dagen der, eller om jeg skal lade ham ligge indtil jeg mener det er staa op tid? Saa han laerer at dagen ikke starter kl 5, hvis jeg lader ham ligge bliver det saadan noget med at gaa ind og give sutten hver 5 minut og han kommer til at ligge og skrige...
Jeg gider ikke have ham i vores seng, det skal stoppe nu, han bliver et aar om faa dage, saa nu har jeg altsaa faaet nok.
Saa vil jeg hoere om hvor gamle de er naar man begynder at tage formiddagsluren fra dem?
Jeg kan maerke paa Johan at han nogen dage ikke behoever den lur, men alligevel virker han traet, bare ikke traet nok til at ville sove. Jeg syntes heller ikke det er fedt at han skal ligge og skrige i 30 minutter for at sove i 45 minutter..
Men er det ikke lidt tidligt?
Paa forhaand tak,
Lotte
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
Viden om børn:
Tvillingefødsel
Det er altid noget ganske særligt at få et barn, men at få to på en gang er noget helt specielt.
En tvillingefødsel skal helst foregå på en specialafdeling, fordi der ved fødsel af to børn er større risiko for komplikationer. Cirka halvdelen af alle tvillingegraviditeter bliver afsluttet med planlagt kejsersnit, og når du er i 36. graviditetsuge, vil du ofte få svar på, hvorvidt du kan føde vaginalt, eller om det anbefales, at du føder ved planlagt kejsersnit.
Man...
Efterfødselsreaktion
Både mænd og kvinder kan få en efterfødselsreaktion - i Danmark rammes ca. 10-15% af nybagte mødre af en fødselsdepression, og ca. 7% af mændene får en depression i forbindelse med at blive far. Faktisk mener man at tallet for fædre kan være betydeligt højere, måske endda højere end antallet af kvinder der rammes.
Nogle af symptomerne kan være ens for både mænd og kvinder - begge køn kan f.eks. føle skyld, selvbebrejdelse, håbløshed og en følelse af ikke at være en god nok...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...