Brev:
Rytme for søvn
Hej Helen
For et stykke tid siden skrev jeg til ang. at min datter gylpede meget, du anbefalede at få egen læge sat ind i problemet, det gjorde jeg og det viste sig, at vores datter tog rigtig fint på selvom der var meget gylperi.
Heldigvis fik jeg også igen besøg af sundhedsplejerske, der havde ellers kun været 1 besøg af hende, da de havde meget travlt, men hun kom og har været her nogle gange og alt går rigtig fint.
Mit spørgsmål denne gang er ang. soverytme.
Vores datter er rigtig god til selv at falde i søvn, bliver bare lagt i barnevognen og putter sig så. Om aftenen bliver hun ligeledes bare lagt efter putteritual + flaske, og falder så selv i søvn temmelig hurtigt.
Desværre er der bare stadig ikke så meget rytme i det, det eneste faste er at hun kommer i seng mellem 18.30 og 19.00.
Tidligere skrev jeg til dig om jeg skulle vække hende og give en flaske inden jeg selv gik i seng, men da var hun endnu så lille, at der synes du hun selv skulle regulere det. Men jeg kan se, at du skriver, at når de er ca. 4 mdr. kan man godt prøve med en flaske inden man selv går i seng, min datter kan nemlig sagtens sove fra hun bliver lagt i seng der først på aftenen og så til 02-03 tiden, og så ville det jo være skønt, hvis man kunne rykke det lidt, så hun sov fra 23 til 05 eventuelt.
Men nu til det egentlige spørgsmål. Hvis man nu har en lille tulle, som nogle dage sover 1 time om formiddagen og 2-3 timer om eftermiddagen og igen en lille lur sidst på eftermiddagen, men så pludselig næste dag er der vendt helt op og ned på det, så hun sover 3 timer om formiddagen, 1 time om eftermiddagen og måske ikke sidst på eftermiddagen, er det så ok at indføre faste tider på også hvornår man tager dem op, selvfølgelig ikke ...
... sådan, at man lader dem ligge, hvis de virkelig ikke er trætte mere, men altså mere på den måde, at man godt kan sætte en tid på, hvornår man vækker dem, så man nogenlunde kan få indført en fast rytme for lurene i løbet af en dag?
Grunden til jeg spørger er, at jeg også har en datter på 4 år, og det er lidt svært at planlægge noget, når man aldrig ved bare sådan nogenlunde hvor længe den lille sover. Nogen gange planlægger vi noget og siger så vi kan gøre det når den lille har sovet sin formiddagslur, som ofte er på en time, men så er der pludselig vendt op og ned på det hele og så den dag og måske de næste dage frem sover hun pludselig en lang lur om formiddagen og så måske 2 korte om eftermiddagen. Dette giver en lidt rodet dag, fordi man ikke rigtig kan planlægge noget, for vi vil jo gerne tage hensyn til hendes lure, så hun så vidt muligt får sovet det hun har behov for.
Ved godt at søvnbehovet kan variere fra dag til dag, men så meget?
Det er også meget forskelligt hvornår vores dag starter, en dag kl. 5 næste dag kl. 7 ell. 8
Hun er kommet godt igang med skemad (grød) og spiser vel en lille deciliter 1 gang daglig, men også det er meget forskelligt på hvilken tid af dagen hun får sin grød, på grund af det svingende søvnmønster.
Jeg prøver så vidt muligt at gøre de samme ting hver dag og i samme rækkefølge, men hvad kan jeg ellers gøre?
Hun er nu 4½ måned, og er ellers rigtig glad og tilpas, og problemet er absolut heller ikke at få hende til at sove og hun sover jo også nok sådan sammenlagt i løbet af dagen, det er bare aldrig til at vide nogenlunde hvornår hun tager lange lure og korte lure.
Håber ikke det er blevet for rodet skrevet og håber du kan hjælpe.
Hilsen den forvirrede 2. gangs mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
26. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Græder sig selv i søvn om aftenen
Hej Helen, Så skriver jeg igen .. Efter mit sidste brev er min datter...
Viden om børn:
Sushi til gravide og ammende
Gravide og ammende må meget gerne spise sushi, og det kan være en udmærket måde at få varieret sit indtag af fisk på. Der er dog lidt forholdsregler du skal tage.
Fødevarestyrelsen pålægger både forhandlere, sushi-restauranter og øvrige leverandører at dybfryse fisken før den sælges. Fisken skal være frosset ned til til -20 grader i 24 timer for at komme eventuelle parasitter i fiskekødet til livs.
Vælger du at lave sushi selv, skal fisken på samme måde fryses ned...
Barselsorlov
I har begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.
Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter har I 32 ugers forældreorlov hver, som I frit kan fordele mellem jer. Det er dog kun i 32 uger af jeres...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.