Brev:
Mad - 16 mdr.
Hej Helen
Jeg skriver til dig, da jeg vil høre om du evt. har nogle forslag til, hvad jeg kan stille op. Min datter på nu 16 måneder vil konsekvent ikke spise grøntsager og helst heller ikke for meget frugt, hvilket hendes mor jo er lidt ked af : )
Til morgen spiser hun fint (som regel det der solgrød i forskellige varianter, da det virker som om hun er træt af alm. havregrød. Det er længe siden jeg har serveret øllebrød, men de gange jeg har gjort det, har jeg kunnet smide det hele ud igen.
Til middag får hun brød, hvor hun for det meste piller pålægget af og spiser det - brødet kan spises hvis det er nyt fra bageren : ) Hvis vi er heldige spiser hun lidt agurk eller peberfrugt til.
Til aften spiser hun udelukkende kun kød - grøntsagerne rører hun ikke og jeg har en teori om at hun ikke bryder sig om kogte grøntsager. Vi har prøvet ...
... at rive hende lidt råkost med gulerødder og æbler som hun var glad for, men det er ikke spændende mere. Jeg har også prøvet at lave rødkålssalat med lidt figner og sådan i men det ville hun ikke smage på. Majs og ærter var hun meget glad for i en periode men det er heller ikke interessant længere. Frugt spiser hun heller ikke meget af. Indimellem pærer, æble, vindruer eller banan, men ikke noget med citrus. Til gengæld vil hun næsten altid have rosiner eller de der frugtstænger med figen.
Har du nogle ideer til hvad vi kan prøve at servere evt også til aften? Vi er nok slemme til at lave meget kød der er stegt på panden hvilket jo ikke er det sundeste. Fisk til aftensmad bryder hun sig ikke meget om, men spiser det gladeligt i form af fiske frikadeller. De steges jo dog også på panden.....
Ser frem til at høre fra dig.
Venlig hilsen Skytten
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. august 2024 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Tak for din brevkasse og tidligere svar:) Vores søn er nu...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
Viden om børn:
Stamceller
Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.
Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.
Amning
Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ammes sålænge som muligt. Helst fuldt ud til de er 6 måneder gamle og delvist frem til 12 måneders alderen eller længere, hvis mor og barn ønsker det.
Brystmælk er nøje afstemt til barnets forskellige behov og modermælk indeholder vigtige antistoffer, som beskytter det lille barn mod infektioner. Det tager tid at etablere en amning, for de fleste tager det ca. tre uger, men der kan gå op til 6 uger før mælkemængden har afstemt sig efter barnets...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.