Brev:
Er udviklingen gået i stå?
Kære Helen,
Ja, så er det mig igen...
Lærke runder de 22 uger på fredag (dvs. 18 uger korrigeret), og jeg synes bare at ALT står stille ift. hendes udvikling... eller ligefrem går baglæns, og det virker bare SÅ foruroligende for en i forvejen overnervøs pylremor (mig!).
Hun har ellers været så dygtig og har til trods for 4 mdrs kolik fulgt udviklingsskemaet godt, men nu sker der bare ikke noget, og når jeg ser hende sammen med jævnaldrende f.eks. i mødregruppe virker hun meget passiv i forhold til de andre.
For bare 1 md. siden gik hun helt amok under aktivitetsstativet og i kravlegården, hvor det ofte lød som om vi havde et helt orkester på besøg. Nu kan hun ligge musestille med armene ud til hver side og bare kigge... og det kan hun sagtens gøre i 10 minutter eller mere. Også selvom vi ofte ligger der sammen med hende.
Hun ruller heller ingen steder, hverken den ene eller den anden vej eller om på siden. Ved godt hun ikke SKAL kunne det endnu, men hun viser heller ingen interesse for det. Legetøj der ligger lidt bag hendes hoved men indenfor synsvidde kigger hun overhovedet ikke efter. Hånd-øje koordinationen er fin og hun er god til at håndtere legetøj. Det bliver vendt og drejet og studeret og spist! Men for det meste er det legetøj vi tilbyder hende, og sjældent noget hun har taget på eget initiativ, selvom muligheden er der.
Hun er ellers ferm til at ligge på maven, og kommer fint op på strakte arme, omend de er lidt ude fra kroppen. Hun ...
... prøver af og til at løfte numsen, men kan ikke, og tager så hovedet til hjælp og så kan hun lidt, men bliver tosset fordi hun så ikke kan få løftet hovedet! Men denne tendens er også gået i sig selv de sidste par uger.
Hun snakker meget og har altid snakket, smasket og smækket meget med tungen. Men hvor hun før talte til os og afventede svar, kan hun nu ligge og "synge" og tale til ingenting (også i bælgragende mørke om natten), eller hun kan spytte babsen ud og fortælle en historie til den (babsen altså!) istedet for at spise, når hun bliver ammet.
Vi synes også begge hun er blevet sværere at få kontakt til, men mener det måske nok er fordi ALT MULIGT ANDET er mere spændende end mor og far!
Jeg ved godt, der sker en hel masse lige nu, og at hun jo korrigeret ligger tæt på 19-ugers springet. Men kan det virkelig passe, at hun nærmest er gået i stå og har ændret sin adfærd så meget? Hun bruger jo stort set ikke sin krop på legetæppet, heller ikke selvom vi opfordrer til leg og hjælper hende... hun ligger bare helt stille og kigger det meste af tiden.
Kan denne ændring i hendes adfærd være stilhed før stormen, og før vi får set os om ruller hun rundt i hele stuen og laver ballade?
Ellers trives hun fint vækstmæssigt, er begyndt at tage godt fra af frokost-grøden (vi holder lige pause fra kartoffelmosen, som gav søvnløse nætter), og er superdygtig til at drikke af kop.
Håber du endnu engang kan mane til ro i mit sind.
Kærlig hilsen
Lærkes mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Vegetar og veganer
Lever du vegetarisk og spiser du varieret, så vil du sædvanligvis få tilstrækkeligt med protein og andre næringsstoffer - også selvom du f.eks. ammer. Jo flere fødevarer du udelukker fra kosten, jo større er risikoen for fejlernæring, og hvis du f.eks. ikke spiser æg, mælkeprodukter og andre produkter fra dyr, kan det få betydning for dit barn.
Børn, der ernæres vegetarisk eller vegansk med ingen eller sparsom brug af mælkeprodukter og æg, skal ammes eller have...
Morgenmad og børn
Børn har brug for et solidt morgenmåltid, efter at have sovet en hel nat, og så de har energi og overskud til at lege, lære og udvikles hele dagen. Det betyder, at f.eks. en portion yoghurt ofte ikke vil være nok.
Til børn i alderen 1-2 år kan du f.eks. give:
- Havregrød, øllebrød eller anden type af grød. Gerne med lidt frisk frugt og bær.
- A38, tykmælk eller neutral letmælksyoghurt med rugbrødsdrys eller havregryn.
- Grovbrød, grovere boller f.eks....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...