Annonce

Annonce

Svar: Skal vi introducere sutteflasken?


22. januar 2007

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Christina

Nogle børn er bare til den ægte vare og vil altid vælge sut og flaske fra. Det er jo sådan set også okay, det er jo ikke et must at børn skal tage flaske og sut, hvis amningen kører fint og mor har masser af mælk:o)

Ud fra den vægt din dreng har, så lyder det jo som om han umiddelbart trives rigtig godt på din mælk og også som om at amningen umiddelbart går godt og I begge er glade for den. Spørgsmålet er derfor om det overhovedet er nødvendigt med den flaske.

Hvis I gerne vil have ham til at tage flasken, så er der ikke andet for end at blive ved med at forsøge. Det I gør er helt rigtigt og det er en god idé at forsøge med din mælk. Hvis du tænker at mælken løber for hurtigt, så prøv evt. med en anden flaskesut. Det er forskel i mærkerne og der er også forskel på hulstørrelse i sutten alt efter om den er til tynd væske, mælk eller vælling. Du kan derfor prøve med en sut til tynd væske og se om det gør en forskel. Nogle gange fungerer det med en silikonesut, andre gange med en naturgummisut - men det er de muligheder I har.

Med hensyn til vælling, så kan vælling sagtens springes over, hvis man ammer og barnet trives med mors mælk. Vælling er i princippet det samme som en tynd grød og derfor kan I ligeså godt gå direkte igang med grøden og så amme ved siden af.

Man kan så sige at barnet vil kunne få en større mængde, hvis det tager en flaske vælling inden sovetid, hvor skemaden ikke bør ligge lige inden natten men i løbet af dagen og samtidig er det i starten jo kun ganske få skefulde man giver.

Nogle forældre oplever derfor at vælling har en god effekt og giver lidt mere ro i barnets mave til natten - en effekt som jeg godt kan se kunne være ønskelig for jer:o). Der er dog aldrig nogen garantier og der er også forældre som oplever at vælling ikke gør nogen forskel.

Så min tanke er at I må vurdere, hvor vigtigt det er for jer, at jeres dreng begyder at tage en flaske. Hvis I ...


Annonce

... virkelig gerne vil lære ham dette, så prøv med en flaske vælling. Prøv evt. hvor han ikke er helt vågen idet han måske så bare vil sutte og ikke helt registrere hvad det er - så vil I kunne se om han har teknikken. Prøv med forskellige typer sutter og se om noget vil have effekt.

Med hensyn til hans nattesøvn og mange opvågninger, så lyder det umiddelbart som om det især er når han skifter søvnfase at han vågner. Børn i den alder, skifter søvnfase med 30-60 minutters mellemrum og det er normalt at de klynker, småsutter, søger, pjevser osv. i søvne. De meget omsorgsfulde forældre tager jo naturligt barnet op fordi barnet virker ked af det og sultent, men ofte er det et spørgsmål om at hjælpe barnet videre i søvnen. Og tit er det faktisk slet ikke nødvendigt at tage barnet op - nogle gange skal man lade barnet være og lade det selv komme videre, andre gange er man nødt til lige at kærtegne det blidt, hjælpe det med at skifte stilling eller bare sig et stille "syyyyy eller såååå".


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


I forhold til din drengs alder er det det ikke unormalt at spise kl.23 - 03 og 05.30. Du skal naturligvis være opmærksom på at han får hvad han skal have dagen igennem og her 'holdes lidt til ilden' så det ikke er om natten han tager størstedelen af sit behov, men det kan sagtens være okay. Det er de 10 opvågninger ind imellem du skal forsøge at lade ham selv klare eller prøve at hjælpe ham videre med uden at tage ham op.

Jeg tænker at det er lige tidligt nok at lægge ham på eget værelse. Af risikoen for vuggedød synes jeg du skal vente lidt med dette. Men det er dog nogle gange sådan at det bliver nødvendigt fordi I simpelthen forstyrrer hinanden og det at ligge fra hinanden er med til at man ikke reagerer helt så hurtigt og alle får en bedre og mere sammenhængende søvn. Det er jo ikke kun dig der har behov for dette, det har jeres lille dreng bestemt også.

Håber I kan bruge mine overvejelser lidt videre. Rigtig meget held og lykke:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Drikkevarer til børn

Små børn bør drikke mælk og vand.

½ liter mælkeprodukt om dagen:
Det anbefales, at børn og voksne drikker ca. ½ liter mælkeprodukt om dagen. Til børn i alderen 1-2 år anbefales mælkeprodukter med 1.5% fedtindhold (letmælk), og til børn i alderen 2-3 år anbefales det at drikke og spise mere fedtfattigt - det vil sige skummet-, mini- og kærnemælk og lette surmælksprodukter. Nogle børn kan dog godt have brug for letmælk og letmælksprodukter frem mod 3 års alderen.

Læs mere i Babylex

Honning

Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.

Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.

Voksne og større børn bliver ofte ikke syge, da vores bakterieflora i tarmsystemet er anderledes. Men hos spædbørn medfører...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak igen for dine svar, jeg bliver så meget klogere :-).

Du rammer så præcist!

Glad påske til dig :o)

Mor til pige på 2 måneder


Annonce