Svar: Syg for tit
Kære Kirstine
Det er aldrig rart når ens børn er syge og slet ikke når man som jer oplever at vægt og højdekurven påvirkes. Jeg vil dog sige at det ikke er unormalt at børn stagnerer eller ryger en kurve eller to ned, når de er fuldt ammet og så begynder at overgå til anden mad, samt begynder at kravle osv.
Der er stor forskel på hvad ammede børn tager på. Nogle tager 500g på om ugen de første mange uger, andre tager ikke mere end 200g på om ugen. Hvis din datter har hørt til de børn som havde en rigtig stor vægtøgning i begyndelsen, så vil det være helt naturligt at hun ikke bliver ved at tage sådan på og derfor godt kan flytte sig et par kurver nedad. Det er mere for at fortælle at hendes vægt og længde ikke nødvendigvis er påvirket af hendes sygdomsforløb nu.
Som udgangspunkt tænker jeg at du er rigtig godt stillet i ...
... forhold til at du passer Sigrid hjemme. I en institution ville hun være udsat for mange flere bakterier. Jeg tænker at det er begrænset hvor meget du kan beskytte hende yderligere, da du jo har større børn, som sagtens kan tage 'sygdomme' med hjem også selv om de er raske smittebærere. Det er derfor ingen garanti at holde op med at arbejde.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Jeg kan godt forstå at du overvejer det og hvis I har mulighed og råd til at du går hjemme - og hvis du har lyst til det, så er det naturligvis en god idé at overveje dette. Men igen ingen garanti. Og de sygdomme hun har fået kan vel ligeså godt stamme fra de større søskende som fra de andre dagplejebørn?
Jeg synes umiddelbart at du skulle prøve at drøfte det med jeres læge, da lægen ved mere om de forskellige sygdomme, smitterisici osv end jeg ved. Men jeg håber du kan bruge mine overvejelser lidt.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
24. september 2024 | Sygdom | 8 mdr.
Kære Helen. Lillebror på 8 måneder fik pludselig høj feber i går aftes -...
24. august 2024 | Sygdom | 1 mdr.
Kære Helen. Jeg har en skøn datter på vej til de 7 uger, som har været et...
26. juni 2024 | Sygdom | 5 mdr.
Kære Helen Tak for dit uddybende svar ang. min søns søvnproblemer. Han sover...
Viden om børn:
Episiotomi - Epis
Episiotomi eller Epis er, når kvinder under en fødsel klippes i mellemkødet. Man klipper i det stykke, der er mellem skeden og endetarmsåbningen, og man gør det, for at barnet bedre kan komme ud.
Der findes to typer af Episiotomi:
1. Man kan klippe lodret ned fra skedeåbningen til endetarmen. Dette klip heler ofte let op, men det anvendes ikke så meget mere, da der er risiko for, at klippet udvider sig og bliver længere, når barnets hoved passerer forbi - og derved...
Klapvogn - køb af klapvogn
Når I vil købe en klapvogn, skal I overveje, hvad jeres behov er. Der findes mange forskellige modeller af klapvogne, som hver har deres fordele.
En klapvogn kan være praktisk, når I bevæger jer rundt i byen, eller tager feks. bus eller tog. En klapvogn er ofte let at manøvrerer rundt med, og den fylder ofte mindre end en barnevogn, hvilket kan gøre den praktisk i hverdagen. Samtidig kan mange klapvogne klappes sammen, så de f.eks. kan være med i bilen, hvis I f.eks. skal i ZOO...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.