Svar: Ændring i spisevaner
Kære Renata
Det er sådan at børn netop i 4-6 ugers alderen har det der hedder appetitspring og det betyder at de er ved at være så store at de har behov for mere mælk. Ved at være mere grædende og mere urolige, så bliver de lagt mere til og mælkemængden bliver sat op. Jeg tænker derfor at din datters ændrede spisemønster handler om at hun begynder at have behov for lidt mere mælk.
Prøv om du kan efterligne et ammemønster i en periode. Start med at give hende en flaske, når hun vågner efter lur. Så prøver du at få hende til at bøvse, skifter hende så hun holdes lidt aktiv og så giver du hende mælk igen. Det er ikke sikkert at hun skal have helt så store mængder i flasken som tidligere lige i disse dage, men tilgengæld vil hun så spise lidt ...
... hyppigere og derved øge det samlede indtag.
Jeg tænker at hun ret hurtigt vil kunne komme ind i en rytme, hvor hun vil sove, spise, skiftes, spise, sove og således vil blive fyldt så godt op at hun begynder at tage nogle lidt længere lure, vågne op og igen spise større mængder af gangen.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det er rigtig ærgeligt at 'de dyre dråber' går til spilde og derfor tænker jeg også at du skal forsøge ovenstående metode i håb om at hun så kan tage det hele.
Jeg er lidt i tvivl om hvad du mener med om mme kan forvirre hende? Hun vil godt kunne smage forskel på din mælk og så mme og på den måde fornemme at hun får forskellig smag, men jeg synes ikke det plejer at være et problem.
Håber ovenstående vil hjælpe dig lidt videre. Rigtig meget held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Fisk og børn
Det er vigtigt at børn tilbydes fisk. Gerne flere gange om ugen, det vil sige næsten hver dag til frokost og et par gange til aftensmad.
Det er vigtigt at børn tilbydes forskellige typer af fisk. De fede fisk er især laks, sild og makrel. De mere magre fisk er skrubbe, rødspætte, sej og torsk. Fisk er rige på næringsstoffer som D-vitamin, selen og omega-3-fedtsyrer, som er meget vigtige for udviklingen af barnets hjerne.
Er dit barn mellem 0-14 år, er det vigtigt,...
Angst hos børn
Børn vil i løbet af deres liv have perioder, hvor de er bange for forskellige ting. Man kan skelne lidt imellem frygt og angst. Barnet kan f.eks. blive bange for en stor hund der står og gør - her er der tale om frygt, og det kan være hensigtsmæssigt, fordi det er med til at holde barnet fra en situation, som måske kan være farlig.
Angst ligger lidt dybere og det kan f.eks. være når barnet ikke kan falde i søvn på grund af f.eks. tordenvejr. Når barnet oplever angst, så oplever...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.