Brev:
Sove- og ammeintervaller
Kære Helen
Jeg er mor til en dejlig dreng på 11 uger, der ikke giver anledning til den store bekymring. Han er en stor, velproportioneret dreng og har siden fødslen ligget på de øverste kurver, hvad angår vægt og længde. Det er yderst sjældent vi hører ham græde, hvilket faktisk kun sker når han er sulten eller gerne vil have "hjælp til at falde i søvn". Og det er i denne forbindelse at jeg er lidt usikker - eller rettere bliver gjort usikker når andre kommenterer/giver råd i forhold til sove- og ammeintervaller.
Jeg ammer ham 100 % med 3 (få gange 4) timers intervaller om natten (fra ca. kl. 21 til 7 morgen), hvor han kun vågner for at spise og sover herefter igen. Om dagen er intervallerne ca en time kortere. Efter en amning om dagen er han vågen i ca ½-1 time hvor vi snakker, leger, pudsler eller ...
... han ligger og "underholder sig selv" i 10 min. Herefter er han træt og sover enten i slynge, vugge eller barnevogn udenfor. Han sover gerne udenfor da han her tager de længste stræk. Strækkene bliver dog som regel ikke længere end 1 time - max 2. Jeg går dagligt en times tid med ham og der sker det tit at han vågner og bare ligger og kigger.
Mit spørgsmål er måske i luksusudgaven, men lyder ovenstående ok? Flere velmenende personer og en enkel sundhedsplejerske synes jeg ammer ham for tit. Sidstnævnte mener at han ikke spiser sig nok mæt ved hvert måltid. Men jeg ved ikke hvordan jeg skal få ham til at spise mere. Han slipper som regel brystet med et smil eller bliver rolig fordi der er en bøvs og herefter tager han sjældent brystet igen. (Han bruger både sut og tommelfinger).
Med venlig hilsen
Helene
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
Viden om børn:
Frugtmos og børn
Fra 6 mdr´s alderen kan barnet spise al slags frugt. Det kan være frisk frugt eller kogt frugt.
Starter dit barn med skemad i 4-5 måneders alderen, er det dog helt okay, at du giver lidt frugtmos i denne alder. Det anbefales, at du begynder med den kogte mos til de mindste børn. Det anbefales også, at du tilbyder frugtmos som topping på en grød, eller som dessert efter et grøntsagsmåltid.
Til den første skemad er især pære- og æblemos godt, da det har en mild smag,...
Tommelfinger - sutte på
Allerede mens barnet ligger i mors mave under graviditeten, øver det sig i at sutte på finger. Derfor ser man ofte, at nyfødte og småbørn ligger og sutter på deres fingre - det har de også gjort inde i maven.
At sutte på tommelfinger har akkurat samme beroligende effekt som al anden sutten hos spædbørn. Suttebehovet er naturligt og må ikke undertrykkes, da det giver barnet en form for tryghed. Det er dog stadig vigtigt, at barnet får den tryghed og opmærksomhed, som det har...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.