Annonce

Annonce

Svar: Bliver ved trods nej


15. januar 2007

Kategori:
Alder:
14 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære Heidi

Dejligt at høre at I har fået lidt bedre aftener og nat og at Oscar lyder langt mere tryg og rolig nu:o)

Oscar er en nysgerrig dreng på 14 måneder. I den alder er man meget handlingspræget, hvilket betyder at han ofte handler før han tænker. For børn på Oscars alder er det derfor en rigtig god idé at lade ord og handling følges ad. Når han piller ved vinreolen og du ikke vil have det, så er det derfor en god idé at du rejser dig og siger 'Nej!' samtidig med at du flytter ham. Og det skal du gøre rigtig mange gange fra nu af og til han bliver et par år:o)

Hans udforskningstrang og hjernemæssige udvikling gør gentagelser nødvendige og lysten til at prøve vil næsten altid vinde over det lillebitte nej, som lyder inde i ham. der er ingen tvivl om at Oscar faktisk godt forstår et nej, hvilket du ser ved at han vender sig for at se din reaktion, når han er i færd med at gøre noget som han ved du vil sige nej til. Men Oscar har stadig (og heldigvis) en stor udforskningstrang og du bør faktisk se det som et sundhedstegn og ikke som om han er uartig. Det er en sund nysgerrighed, som handler om både at under søge vinen og vinreolen, men som også handler om at undersøge reaktionen fra dig og prøve grænser af:o)

På grund af hans hjernemæssige udvikling, så er det netop det at flytte ham, som gør at han bedre husker og forstår at kæde tingene sammen. Derfor skal ord og handling følges ad, så du hjælper ham med at huske det og derved hurtigere reagerer på at du kun siger det. Det samme gælder i ...


Annonce

... forhold til tallerkenen på bordet. Man kan vælge at fjerne tallerkenen for at markere at det ikke accepteres at smide med maden og så kan man give den igen for at gøre et nyt forsøg. Man kan i andre situationer vælge at fjerne Oscar og sige at nu er han så færdig med at spise og så må hen lege i stuen.

Personligt bryder jeg mig ikke om at placere ham i en "time-out-stol" - jeg synes der er lidt skammekrog over det og et eller andet sted synes jeg måske ikke det er rimeligt overfor ham. Han er 14 måneder gammel og han undersøger jo ikke for at genere jer, men fordi det er et led i hans udvikling.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Hvis noget bliver for generende for jer, så må I i stedet forsøge at aflede ham og lave noget andet med ham, så I hjælper ham med at skifte fokus. Nogle gange kan I godt fornemme at han vil blive ved og så er det nødvendigt at I prøver at aflede og finde på andre spændende ting før han går igang igen. Andre gange er det nødvendigt at se om han lige prøver igen eller om han faktisk stopper selv. Det er jo meget forskelligt fra situation til situation.

Det at han virker til at grine, handler ikke om at han griner af jer. Det er sandsynligvis et udtryk for at han er usikker. Han synes det han er igang med er sjovt og han vil gerne dele den oplevelse med jer, men samtidig er han nogle gange i tvivl om hvorvidt I synes det samme og derfor bliver det til et skævt grin. Han ved ikke rigtig 'hvad ben han skal stå på'.

Håber at mit råd denne gang også hjælper jer lidt videre. Fortsat held og lykke med ham:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Flytning med baby

Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.

Slår hovedet ind i ting

Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Baby zoner ud

Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Tumle med baby

Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...

Læs hele brevet og Helens svar


22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.

For hurtig motorisk

Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sundhedsplejerske

Alle sundhedsplejersker er uddannet sygeplejersker og har arbejdet på forskellige børneafdelinger i sygehusvæsnet samt i den kommunale pleje. Derudover har sundhedsplejersken taget en diplomuddannelse til sundhedsplejerske.

En sundhedsplejerske følger børnene fra de bliver født (nogle gange allerede i graviditeten) og indtil de går ud af folkeskolen.

Alle børnefamilier i Danmark får tilbudt at modtage besøg af sundhedsplejersken. Når et lille barn bliver født, så...

Læs mere i Babylex

Mødregruppe

De fleste kommuner tilbyder nybagte mødre at komme i en mødregruppe, som oftest vil bestå af 5-8 mødre, som har barn i nogenlunde samme alder.

Sundhedsplejersken spørger, om man er interesseret i at være med i en mødregruppe og sender så invitationer ud til første gang, man mødes. Nogle gange mødes man første gang privat hos en af mødrene, andre gange mødes man i et lokale, som sundhedsplejersken bruger til formålet.

Det kan være en stor glæde at mødes med andre...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for en fantastisk brevkasse, du giver os forældre nogle kompetente handlemuligheder som vi i vores familie har haft stor gavn af.

Tak fra børnenes mor og far


Annonce