Svar: Rytmik og tumlastik
Kære Molly's mor
Umiddelbart tænker jeg at det vil være fint at du går til noget med din datter en gang om ugen, når du samtidig også går i mødregruppe hver 14 dag. Hvis du skal gå til både rytmik og tumlastik hver uge og så i mødregruppe, så vil du enkelte uger skulle af sted til noget 3 gange og det synes jeg er meget for en lille pige på kun 4 måneder.
Udover at gå til nogle ting, så skal der jo også handles, der kommer måske gæster eller du tager på besøg hos familie og venner og en uge bliver hurtigt fyldt op. Derfor vil jeg anbefale at du nøjes med at gå til en fast ting om ugen - rytmik som du nu er begyndt på.
Hvis du derudover gerne vil gå i mødregruppe, så er det okay, men jeg synes ikke du skal presse for meget ind. Hvis du en uge tænker at det går rigtig godt, så er der jo intet i vejen for at du tager i svømmehallen ...
... en dag, går i legestue eller hvad muligheder der nu er, hvor I bor. Men det skal ikke være noget fast, det har Molly slet ikke behov for endnu.
Der kommer til at ske rigtig meget i løbet af den næste tid, både hvad angår hendes udvikling og måden hun observerer og føler med i ting og hun får rigtig mange stimuli. Det er godt og vigtigt, men man skal passe på at det ikke bliver for meget. Samtidig tænker jeg at det vil være godt at I har mulighed for at skabe lidt faste rutiner og ritualer nu hvor hun skal begynde med lidt skemad. Det er en god idé at dette gives på nogenlunde samme tidspunkt hver dag og her kan det forstyrre, hvis man render for meget omkring.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Alt det du allerede laver med hende hjemme er super godt og hun behøver ikke umiddelbart mere:o)
Det er mit råd, håber det hjælper dig lidt videre. Rigtig meget held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Hjemmefødsel
Lang de fleste kvinder kan selv vælge, om de vil føde hjemme eller på sygehuset. Der er dog visse undtagelser - hvis du venter tvillinger, hvis dit barn vender forkert, eller hvis der er specielle komplikationer, så vil du blive frarådet at gennemføre en hjemmefødsel. Tal derfor altid med din jordemoder og læge om, hvad du godt kunne tænke dig.
Der kan være mange fordele ved at føde hjemme. Du har f.eks. din egen jordemoder, du er på hjemmebane - hun er på besøg, du er mere...
Proprioceptive sans
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Den proprioceptive sans kaldes også muskel-ledsansen, stillingssansen og den kinæstetiske/bevægelsessans. Denne sans er kroppens evne til at opfatte bevægelse, muskelkraft, kropsstilling, og det sker ved hjælp af...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.