Annonce

Annonce

Svar: Ammenedtrapning - 6 mdr.


12. januar 2007

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære Anni

Først vil jeg lige sige at der jo kan ske rigtig meget på 1½ måned, men du har ret i at din datters mælkeindtag fortsat vil være ret stort på det tidspunkt og spørgsmålet er, hvorvidt hun vil kunne tage sit behov af en kop. Det er derfor alfa omega at I fortsat øver koppen så meget som muligt - eller forsøger med et snapseglas, da det er lettere for de fleste børn pga størrelsen. Prøv også gerne med lidt kold mælk af kop - det kan være en lille smule sødmælk, men det kan også være lidt kold modermælkserstatning.

Da jeg går ud fra at du skal arbejde i tidsrummet 8-16, så tænker jeg at det hovedsageligt er formiddags og middagsamningen din datter skal lære at være foruden. Du vil fortsat kunne amme hende tidlig morgen og du vil også kunne amme hendes sen eftermiddag, når du kommer hjem samt om aftenen.

I takt med at hun bliver ældre bliver hun bedre og bedre til at spise og vil således kunne spise større portioner og via den vej kunne mættes godt af. Hendes efterfølgende mælkeindtag burde således kunne dækkes via kop i løbet af formiddagen og til middag.

Hun har jo godt af sin amning og spørgsmålet er derfor hvor meget du skal trappe ned lige nu og her. Din mælk er jo vigtig for hende og det lyder også som om I har en rigtig god rytme. Derfor tænker jeg at det måske skal vente til nogle dage før du starter, med at forsøge og ændre på tingene. Samtidig tænker jeg også at nogle gange giver tingene sig selv, fordi far jo af gode grunde ikke kan amme og når du ikke er til stede, ja så er den mulighed udelukket. Der er derfor børn som affinder sig med situationen og fint lader sig putte med en sutteklud og en tur i barnevognen efter en gang skemad og en tår mælk af en kop. Det har man jo lov til at håbe på.

Hvis du beslutter dig for alligevel at gøre forsøget allerede ...


Annonce

... nu, så tænker jeg at du må prøve at køre efter princippet 'sov-spis-leg-sov', så din datter får bryst, når hun vågner af lur, herefter leges der, spises skemad osv. og så puttes hun uden brystet. Det kan forsøges i dagtimerne, men om aftenen synes jeg ikke det er noget problem at hun ammes, når hun skal sove. Det er en del af hendes putteritual og det er en dejlig måde at sige godnat på.

I stedet for at lade hende græde om natten, når du ved at hun gerne vil have brystet, så tænker jeg at du skal prøve at lægge hende til, når hun beder om det. Forsøg så i stedet at trække brystvorten ud af munden på hende, når hun lige har suttet lidt. Hvis du ligger ned og ammer om natten, så vug hende blidt imens hun ligger ved siden af dig, kærtegn hende lidt, hold hendes lille hånd om din finger osv. Protesterer hun mod at du fjerner brystet, så giv det igen, men hele tiden forsøge at få det ud imens du kærtegner og vugger lidt. Tanken er at hun på sigt vil kunne nøjes med dine kærtegn og på den måde blive beroliget uden at hun behøver brystet i munden.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Det er ikke sikkert at I får lært hende at tage sut eller flaske. Man kan ikke sige at børn ofte ikke vil begge dele, nogle gange vil børn faktisk godt tage imod sutten, men nægter flasken og omvendt og der kan også være en sammenhæng som I beskriver - at hun kun vil den ægte vare:o)

Hvis hun ikke vil andet end bryst, så tænker jeg dog at hun nok skal få sit mælkebehov dækket. I en alder af 7½ måned vil de fleste børn få dækket deres behov rigtig fint med 3-4 amninger og så kop derudover. Det vil sige at du fortsat kan give hende mælk morgen, eftermiddag, aften og evt. sen aften og så er hun dækket ind, da hun samtidig også vil få lidt mælk af kop i løbet af dagen af far.

Håber at ovenstående hjælper jer lidt videre. Fortsat held og lykke:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

8. november 2024 | Amning | 2 mdr.

Kan baby være for stor?

Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...

Læs hele brevet og Helens svar


7. september 2024 | Amning | 11 mdr.

Søvn og ammestop - 11 mdr.

Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juli 2024 | Amning | 3 mdr.

Vægttab under amning

Kære Helen Så er vores lille datter kommet til verden efter en langvarig men...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI

Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.

Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.

- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.

Læs mere i Babylex

Klip i mellemkødet (Episiotomi)

I forbindelse med en fødsel kan det være nødvendigt at klippe kvinden i mellemkødet så barnet bedre kan komme ud. Dette kaldes en episiotomi og jordemoderen klipper i det stykke der er mellem skeden og endetarmsåbningen. Man kan også briste spontant.

Uanset om man brister eller bliver klippet, så vil man blive syet sammen, for at såret gror rigtig sammen igen.

Det er altid vigtigt at skylle såret efter hvert toiletbesøg den første tid efter fødslen, for at undgå...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tak for hjælpen - det virker!!

Jeg vil takke dig for din støtte i vores søvnprojektet. Det virker så godt, at vi indimellem synes det er for godt/let til at være sandt. I går havde jeg veninder på besøg og alligevel var det så let som ingenting. Det er en lettelse og putningen er blevet en fornøjelse for alle parter.

Det var lange 5 uger for at få det til at fungere, men det hele værd!

Tusinde tak for din støtte.

Fra to nu langt mindre trætte forældre


Annonce