Annonce

Annonce

Svar: Tilskudsblanding - 6 mdr.


12. januar 2007

Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Kære Louise

Du kan ikke helt sidestille de forskellige produkter fra Nestlé, Beauvais og Hipp. Alle produkter er gode, men indholdet i dem varierer lidt og så er der forskel på om der er tale om tilskudsblanding eller modermælkserstatning.

Tilskudsblandinger er mælkeprodukter som kan anvendes tidligst fra barnet er 4 måneder gammel og i alderen 4-6 måneder må maximalt gives 2 flasker (400ml) i døgnet. Tilskudsblandinger er ikke fuldgyldige og derfor duer de ikke som eneste ernæring.

Modermælkserstatninger er derimod fuldgyldige og det betyder at barnet kan leve udelukkende af disse. De kan gives fra fødslen.

Forvirringen opstår fordi producenterne nogle gange ændrer på sammensætningen og produkterne skifter således. Lige i øjeblikket er det således at Beauvais har ændret deres allomin 2 så det nu er en tilskudsblanding og derfor ikke fuldgyldig. Nestlé har ændret sammensætningen i Nan og Nan2 således at de nu begge er modermælkserstatninger, samtidig har de nu tilført flerumættede langkædede fedtstyrer til deres produkter. Hipp laver en modermælkserstatning og en tilskudsblanding.

Ud fra et ernæringsmæssigt synspunkt er der ikke grund til at skifte fra modermælkserstatning til tilskudsblanding, hvis barnet trives rigtig godt på modermælkserstatning. Barnet har ikke umiddelbart behov for de ekstra mineraler, protein osv. som er i tilskudsblandingerne.

Hvis du vil vide præcist hvad de enkelte produkter indeholder af jern, mineraler osv. er du nødt til at læse på de enkelte pakker. ...


Annonce

... Normalt vil type 2, tilskudsblandinger, mætte mere end type 1. Men nogen forældre oplever ikke nogen forskel hvad angår mæthed.

Det er meget forskelligt hvor længe børn sover i stræk og jeg synes ikke det er unormalt at børn i 6 måneders alderen har behov for en sen flaske om aftenen for at kunne sove natten igennem. Det kan sagtens være at din ældste ikke havde dette behov, men børn er forskellige og det du fortæller lyder helt normalt.

Jeg kan godt se at det er lidt irriterende at skulle op om natten og give flaske, men jeg synes det er vigtigt at mælken fortsat er lun, når det er så store mængder din dreng skal have. Det er noget andet, hvis det handler om at han skal lære at drikke kold mælk og du så vil give ham kold Nan som alternativ til sødmælk. Det handler ikke om indholdsstofferne men mere om at hans mave skal følge med og det er rart med lun mælk i maven, når man skal sove.


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


En acceptabel løsning kunne måske være at du puttede en brik med erstatning ned under dynen, så havde den trods alt lidt mere kropstemperatur og kunne så hurtigere komme på flaske.

De fleste børn drikker fortsat rigtig meget mælk i 6 måneders alderen, ofte omkring 900-1000ml. I takt med at de spiser mere og mere skemad så nedsættes mælkemængden automatisk. Du skal dog regne med ca 750ml det næste stykke tid. Først efter 9 måneders alderen og frem mod 1 års alderen nedsættes mælkemængden til ca 500ml som vil være den mængde din dreng har behov for fremover.

Rigtig meget held og lykke og håber det gav lidt klarhed:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvilket måltid, hvornår?

Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Virker konstant sulten

Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...

Læs hele brevet og Helens svar


6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.

Te til børn

Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Cykelstol

De fleste børn vil fra ca. 9 måneders alderen sidde så stabilt, at de begynder at kunne sidde i en cykelstol monteret på en voksencykel.

Vælg en stol som har justerbare fodstøtter og remme til at spænde fødderne fast, så barnets fødder ikke kan komme i klemme i hjulet. En frakkeskåner på hjulene, kan være en god idé at sikkerhedshensyn.

Cykelstolen skal være spændt fast til cyklens stel. Det er ikke sikkert nok, hvis den kun er spændt fast til bagagebæren.

Læs mere i Babylex

Køkkenhygiejne

Når man laver mad til småbørn er god køkkenhygiejne særligt vigtig. Små børns forsvar overfor bakterier er mindre end voksnes, og derfor får børn lettere ondt i maven eller får en maveinfektion.

- Undgå at sprede bakterier mellem madvarer. Hold f.eks. rå grøntsager adskilt fra råt kød, så der ikke kommer jordbakterier på kødet, og så der ikke kommer bakterier fra kødet på grøntsagerne.

- Hold også rå madvarer adskilt fra mad, der er klar til at blive spist. Det...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for en fantastisk brevkasse, du giver os forældre nogle kompetente handlemuligheder som vi i vores familie har haft stor gavn af.

Tak fra børnenes mor og far


Annonce