Svar: Ammeproblemer - 4 mdr.
Kære June
Din datter har sikker haft det der hedder appetitspring, som børn får omkring 12 mdr´s alderen. Det betyder at hun har nået en størrelse, der gør at hun har behov for mere mad. Derfor vil hun græde mere og være mere urolig, for netop ved at græde blive hun lagt hyppigere til og hyppigheden øger mælkeproduktionen.
Samtidig så har din datter måske lidt temperament? Det kan gøre at hun ikke altid har tålmodighed til at vente på at mælken løber til og nedløbsrefleksen starter. Det er sådan at der er lidt mælk forrest i brystet, som hun kan få ud, men når hun så sutter, så sættes der nogle impulser igang og nedløbsrefleksen starter - det sker hele tiden under amningen og ikke kun en gang. Normalvis vil det tage ½ minuts tid før mælken begynder at løbe men hvis du sidder og spænder, føler at hun afviser dig eller simpelthen er nervøs for om det nu vil gå, så forlænger du det halve minut til tre minutter. Det er derfor utroligt vigtigt at du forsøger at slappe af, tror på at det nok skal gå og tænker på mælk der løber (psyken spiller også ind, når man ...
... ammer).
Hvis du kan lide mørk hvidtøl eller maltøl, så vil jeg foreslå dig at drikke sådan en dagligt (et glas formiddag og et aften). Det er et gammelt husmoderråd, som stadig hjælper mange.
Du er sandsynligvis mere afslappet, når du ligger ned, derfor flyder mælken lettere og din datter bliver ikke vred. Der er ikke noget i vejen for at ligge ned og amme, så meget som muligt, hvis det fungerer for jer. Hvis I har gæster kan du stadig godt gå op og lægge dig, når du vil amme.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hvis I er ude, er det naturligvis lidt mere kompliceret og det kan være nødvendigt at sidde op. Her kan det nogle gange hjælpe at lægge til i en anden stilling, sådan at hvis du sidder og ammer med den traditionelle stilling, og din datter bliver irriteret, så lægger du til i tvillingestillingen istedet. En stillingsændring kan nogle gange få barnet til at falde til ro.
Pas på ikke at presse hendes hoved mod brystet. Det er voldsomt ubehageligt og kan medføre at hun afviser brystet. Støt hendes hoved ved at holde omme i nakken og ikke på baghovedet.
Fortsat held og lykke.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
7. september 2024 | Amning | 11 mdr.
Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...
23. juli 2024 | Amning | 3 mdr.
Kære Helen Så er vores lille datter kommet til verden efter en langvarig men...
Viden om børn:
Colostrum (råmælk)
Colostrum er navnet på den mælk der dannes i brystet umiddelbart efter fødslen. Dette kaldes også råmælk og alle kvinder vil danne råmælk, også selvom de føder for tidligt.
Råmælken er meget proteinrig og indeholder antistoffer som er med til at bekytte barnet mod sygdomme og beskytte imunforsvaret. Antistofferne beskytter mod sygdomme ved at beklæde tarmsystemet indvendigt, så bakterier mv. trænger ind i tarmen.
Colostrum er fed og gullig. Den kommer i små...
Smile
Der er ikke noget bedre end at få et smil fra sit barn!
Allerede få timer efter fødslen ligger barnet og kigger på sine omgivelser og på mor og far. I et sådan øjeblik kan man godt opleve sit barn smile. Det er dejligt, men er dog endnu ikke det bevidste smil.
Først når barnet er ca 6 uger gammelt kan man opleve det mere bevidste smil, hvor det er synet af mor, far, storesøsters ansigt, som får lillebror til at smile.
Jo mere du kan smile, pludre og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.