Brev:
Vægt, mælkeerstatning og gylp
Vi fik en dejlig datter d. 21/8-03 og som jeg har ammet indtil for ca. 1 uge siden. Vi var da til åbent hus ved Sundhedsplejersken d. 5/12-03, som vejede hende og kunne konstatere at hun intet havde taget på siden 5/11-03. Hun havde ligeledes ej heller haft afføring i 14 dage, hvorfor det blev aftalt at jeg skulle forsøge at amme hende noget mere i døgnet, samt at vi skulle give hende et lavement, hvis ikke hun var kommet af med noget afføring de følgende dage.
Det hele endte med at hun både fik lavement og at vi var nødt til at gå over til modermælkserstatning idet hun ikke fik nok ved mig - hun blev ked af det hver gang hun skulle spise og mælken virkede tynd.
I alt er det til dato blevet til 3 lavementer: 4/12, 5/12 & 7/12.
Nu har hun fået erstatning i ca. 1 uge (siden d. 5/12 om aftenen), og vi er klar over hovedreglen i mængden (1/6 del af hendes vægt), hvilket jvf. sundhedsplejersken svarer til ca. 1 liter (hun vejede d. 5/12-03 5600g. og målte 62 cm.)
Problemet er at hun ikke ...
... spiser særligt meget, hun tager mellem 5/12: 130 ml. (start på erstatning om aftenen); 6/12: 230 ml. + bryst; 7/12: 420 ml. + bryst; 8/12: 710 ml. + bryst; 9/12: 890 ml.; 10/12: 600 ml. + bryst; 11/12: 790 ml. (en del blev dog gylpet op igen).
Dette gør samlet, at jeg selv er blevet meget usikker på om hun får hvad hun skal have og om hun tager på som hun skal. Hun er barn nr. 3 og de 2 andre gange (fødsler i 1991 & 1996) har jeg haft mere end rigelig mælk så alt dette med erstatning er nyt for mig.
Vi skal have sundhedsplejerske d. 17/12-03 hvor hun igen skal vejes og vi håber at hun har taget lidt på.
Hun virker ellers glad i løbet af dagen, men kan også have perioder hvor hun bare ligger og stirrer ud i luften.
Jeg er meget nervøs for om hun får hvad hun skal have og om der evt. er andet vi kan gøre. Hun får det modermælkserstatning der hedder NAN 1, og det skal også siges at hun får - grundet træg mave - Laktulose med 5 ml. dagligt fordelt over 2-3 gange.
Med venlig hilsen
LK
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
26. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Græder sig selv i søvn om aftenen
Hej Helen, Så skriver jeg igen .. Efter mit sidste brev er min datter...
Viden om børn:
Søvn
Børn sover ikke som os voksne, og søvnen og måden barnet sover på, ændrer sig lidt hele tiden. I nogle periode vil børn naturligt sove dårligere end i andre perioder - det sker især, når barnet udvikler sig rigtig meget både motorisk og mentalt, ligesom børn der starter i daginstitution, er syge eller måske får en ny lillebror eller lillesøster, naturligt også sover dårligt i disse perioder.
Jeg bliver tit spurgt: "Hvad gør jeg galt?" eller "Hvordan skal jeg præcist gøre for at...
Kravle
De fleste børn begynder at kravle, når de er mellem 8-12 måneder gamle. Nogle børn kravler dog allerede i 6 måneders alderen, og andre børn springer kravlestadiet helt over.
Det er vigtigt, at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne, og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er vigtigt for at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.