Svar: 1 år nægter tandbørstning og grovmotorik
Kære lidt rådvilde forældre
Med hensyn til tandbørstning, så handler det ofte om at bryde den vane I er kommet ind i og satse på at han så glemmer det efter lidt tid. Dette gøres bedst ved at prøve noget helt nyt - det kan f.eks. være at finde et nyt sted at børste tænder, at han ligger ned i stedet for at sidde op eller at I forsøger jer med en elektrisk tandbørste i stedet. Nogle børn bliver forskrækkede over dette, hvor andre synes det er sjovt at det kilder. Men det er bestemt et forsøg værd.
Med hensyn til at kravle og krybe, så lyder det meget sandsynligt at der kan være en sammenhæng imellem at han nyder at får 'servicering' og derfor er lidt 'doven' og så naturligvis det faktum at han er født med væskeansamling i kraniet.
Det at lære at gå har mange forskellige faser og det tager tid. Som I beskriver jeres dreng, er det svært at sige ...
... om han vil hører til de børn, som rejser sig for at gå før han kravler, men så fred være med det. Naturligvis er kravlen vigtig, men så må han lære det i omvendt rækkefølge.
Der vil ikke være noget i vejen for at I kontakter en fysioterapeut med viden om børn. Måske er der en tilknyttet kommunen hvor I bor. Han/hun vil kunne vurdere jeres drengs motorik og vil kunne give jer nogle øvelser at arbejde videre med.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Da han støtter på benene og da han triller omkring uden problemer, så tænker jeg at det ikke lyder så bekymrende. Han er jo mobil og sidder således ikke bomstille, så mon ikke det kommer:o)
Det vil være rigtig godt, hvis I kunne gynge ham. Han vil sandsynligvis nyde at blive sat i en babygynge og netop det at blive gynget stimulerer hans balance og støtter ham således videre i sin udvikling.
Rigtig meget held og lykke med ham fortsat:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
13. juni 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Min datter på 2 år og 6 måneder går i en vuggestue med cirka 25...
Viden om børn:
Kæledyr og børn
I rigtig mange børnefamilier har man en eller anden form for kæledyr, og det er ofte en hund, kat eller et andet kæledyr med pels.
Det kan være rigtig dejligt for børn at vokse op sammen med dyr, og det er lærerigt at skulle hjælpe til med at passe et dyr og sørge for,, at dyret har det godt. At skulle være med til at tage sig af et kæledyr lærer dit barn om ansvar. Det overordnede ansvar for kæledyret er dog dit. Du kan ikke regne med, at dit barn selv kan sørge for et kæledyr,...
Autostol
Til transport i bil skal barnet sidde i en godkendt autostol. Det lille barn skal helst sidde fastspændt med ryggen mod kørselsretningen.
Autostole skal være godkendt efter ECE (R)-44-03 eller 44-04. Der skal være et E-mærke på stolen, og den lange talrække under eller efter E-mærket skal starte med enten 03 eller 04.
For fastmonterede autostole hedder godkendelsen ECE (R) 44-05.
Autostole med andre mærkninger skal også være E-mærket, for at de er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.