Svar: Sove- og spisevaner - 4 mdr.
Kære BC
Med hensyn til grød og mos, så lyder det fornuftigt lige at holde en uges pause og så forsøge igen. Derudover synes jeg at I skal prøve at lave mos uden kartoffel, da nogle børn faktisk får kvalme af dette, så prøv at lave en mos af andre grøntsager, f.eks. gulerod, blomkål, broccoli, squash.
Så længe jeres datter ikke er ældre, skal hun fortsat have rigtig meget mælk og skemaden kommer således ud over mælkemængden. I bør derfor tilbyde hende samme mængde flaske og mælk som I plejer at gøre og i takt med at hun spiser mere og mere skemad og får skemad flere gange dagligt, vil I opleve at hun så selv begynder at regulere sit mælkebehov lidt ned.
Det lyder som om at jeres datter er rigtig god til at sove mellem kl. 18.30 og 24 og at det er her hun tager sin rigtig gode lur. Og det ønskelige kunne være at det lange stræk i stedet lå mellem kl. 24 og kl. 06.
I kan prøve at ændre på dette ved at tilbyde hende mere ...
... mad i løbet af aftenen. Nogle gange er det nødvendigt at tage barnet op og give det en flaske mere eller mindre i søvne, lige inden du selv går i seng. Det virker for nogen men desværre ikke for alle - men hos jer vil det være et forsøg værd.
Hun er stadig så lille at hun har behov for mælk om natten og hvis hun ikke skal vågne om natten og kræve brystet, så skal hun have mælken om aftenen og fyldes op til natten - det er desværre sjældent at børn sover både aften og nat:o)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Så en sut er en rigtig god idé, hvis hun er mæt og har behov for tryghed og ro. Men hun vil ikke acceptere sutten, hvis hun reelt har behov for mere mælk.
For at give hende trygheden med sutte, kan det være en god idé at trække en stofble igennem sutten. Det holder den lettere på plads ved hendes ansigt og så giver stofbleen også tryghed som en slags sutteklud.
Rigtig meget held og lykke med hende. Håber at mine tanker hjælper jer lidt videre:o) God jul.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Barneseng
Når man skal vælge seng til sit barn er der visse ting, man kan gå efter. Noget af det vigtigste er at sengen er sikkerhedsmæssigt i orden.
Forbrugerrådet tester jævnligt de børnesenge som er på markedet og her ser man bl.a. på at sengen skal kunne tåle at blive slået, banket på og hevet i. Sengene bliver tjekket for at barnet ikke kan få fingrene i klemme og at tremmeafstanden er korrekt, så barnet ikke kan komme i klemme med sit hoved og sidde fast i sengen.
Den...
Ekstra væske baby
Børn, der får flaske, kan i visse perioder have behov for at få ekstra væske. Det kan være ved sygdom med feber, eller i særligt varme sommerperioder.
Nogle gange vil barnet vise behov for en ekstra flaske mælk, og det er helt fint. Børn der får flaske skal have lov til at selvregulere deres behov. Men andre gange vil det være fint at tilbyde væsken som vand. De første 4 mdr. skal vandet koges. Derefter kan barnet få vand fra hanen, med mindre man har privat vandboring.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.