Svar: Modermælkserstatning og afføringsmønster - 2 mdr.
Kære Rikke
Grunden til at vejledningerne omkring afføring og modermælkserstatning ofte lyder ca 1 gang i døgnet, handler om at der er en del affaldsstoffer i modermælkserstatning, som skal ud. Men der er jo aldrig regler uden undtagelse og jeg har efterhånden mødt en del børn, som på fuld modermælkserstatning ikke har afføring en gang i døgnet. Og det er okay.
Det handler om at se på barnet og prøve at vurdere, hvordan jeres lille pige trives. Som jeg læser jeres brev, så får hun hvad hun skal have af mad. Hendes manglende afføring skyldes altså ikke manglende indtag.
Jeg får også indtryk af en pige, som har haft rigtig mange maveproblemer i form af luft i maven, hvorfor I har forsøgt med mylicon - dog uden effekt. I har også forsøgt rectalstimulering uden effekt, hvilket jo tyder på at der ikke står noget lige inden for og presser på.
Det er meget sandsynligt at hendes tarmsystem arbejder lidt anderledes med maden, da hun er født lidt før tid. Det kan sagtens være en umodenhed, som på den måde giver hende al den maveuro og der er desværre nok ikke så meget at gøre ved det, andet end at tiden arbejder for jer og for hende.
Man kan godt nogle ...
... gange skifte modermælkserstatning med god effekt og andre gange gør det ingen forskel. Man skal generelt passe på med ikke at tilbyde alt for meget forskelligt, men det er mit indtryk at mange alligevel trives godt med to forskellige erstatninger. Det kunne sagtens være Nan H.A og så enkelte flasker af grøn allomin. Det der kan være problematisk her er dog, at det er produkter lavet af to forskellige firmaer, hvorfor sammensætningen kan være meget forskellig.
Med den alder jeres datter har nu, er der ikke noget i vejen for at hun fortsætter med den grønne allomin, men I må også gerne prøve noget andet. Hvis I vælger at skifte erstatning, så start med en flaske af gangen, så overgangen ikke bliver for stor. Måske viser det sig at hendes mave trives bedst med Nan H.A. og så 2 flasker grøn allomin - det må forsøges.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Jeg synes ikke du umiddelbart har grund til bekymring, selvom der går 2½ dag imellem Astrids afføringer. Det kan sagtens være helt okay, men det er klart at hvis hun får rigtig ondt i maven af det, så duer det jo ikke. Men lidt almindelig maveuro pga umodne tarme - det er sådan hun er og hun vokser fra det.
Rigtig meget held og lykke og god jul:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
13. juni 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Min datter på 2 år og 6 måneder går i en vuggestue med cirka 25...
Viden om børn:
Babymassage
Babymassage er en systematisk blød og blid form for massage, som oprindeligt stammer fra Indien. Nogle børn nyder at få babymassage, hvor andre børn ikke bryder sig særlig meget om det.
De fleste forældre vil, uden at tænke over det, naturligt have lyst til at kærtegne og berøre deres lille barn. Følg din egen lyst til hvad du og barnet godt kan lide. Børn har bedst af at blive rørt på en måde, hvor det er barnets reaktioner og signaler der er styrende.
Børn har...
Tidlig født
Når børn bliver født før termintidspunktet taler man om for tidlig fødsel. En graviditet varer normalt ca 40 uger.
Børn der er født mellem uge 33 og uge 37, betegnes ofte "moderat tidlig født". Disse børn er altså født mellem 3-8 uger for tidligt.
Børn der er født mellem uge 29 og uge 32, betegnes normalt som "meget tidligt født". Disse børn er født mellem 9-12 uger for tidligt.
Børn der er født før uge 29, betegnes normalt som "extremt tidligt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.