Svar: Nedtrappe amningen, hvordan og hvornår?
Kære Stine
Det er dejligt at din mand passer Tobias og et eller andet sted tænker jeg at det er en kærkommen lejlighed til at øge mængden af rigtig mad og nedsætte amningen. Det at du ikke er til stede gør jo at Tobias netop ikke kan ammes og derfor så lærer at noget andet kan være ligeså godt og helt okay.
Far kan give Tobias alt andet end modermælk og han er bestemt en lige så god omsorgsperson. Det vil være guld værd for jer alle at far nu kommer lidt mere på banen også hvad angår mad og drikke.
Det er ikke så lang til siden du skrev og fortalte mig, hvordan det var lykkedes at nedtrappe amningen om natten og jeg ved at I har brugt rigtig mange ressourcer på at få Tobias til at sove bedre. Jeg har derfor indtryk af at I lige nu er inde i en rigtig god gænge og det skulle I jo gerne blive ved med. Derfor må I prøve at blive ved med at 'ride på bølgen' og derfor vil det være lidt et skråplan, hvis far begynder at dukke op på dit arbejde for at du kan amme:o)
I forhold til Tobias´alder, så vil det være helt fint at amme ham 3 gange dagligt. Jeg er ikke helt klar over hvordan dine arbejdstider ligger, men I må passe de tre amninger ind efter det. Det kan være om morgenen inden du tager af ...
... sted, om eftermiddagen når du kommer hjem og til natten, når han skal sove.
En plan for dagen med mad og søvn kunne se således ud:
Morgen: Amning
Formiddag: Grød med frugtmos, vand eller mælk af kop
Puttes til formiddagslur
Frokost: Rugbrødshapsere med lidt grøntsagsmos ved siden af. Det overgår stille og roligt til at være kogte grøntsager i stykker. Det kan også være lidt rester fra aftensmaden, f.eks. frikadelle af kød/fisk. Mælk eller vand af kop.
Puttes til middagslur
Sen eftermiddag: Amning
Aften: Aftensmad som I spiser, naturligvis i en konsistens som han kan klare. Ris, pasta med kødsovs, kartoffelmos og millionbøf, grøntsagsmos med laks osv. Evt. lidt frugtmos med mælk på til dessert
Ammes og puttes til natten
Nat: Vand, eller evt. bryst men forsøg at trække vorten ud, så han ikke mætter sig med mælk - brystet er kun en trøst og det er kun lige i overgangen, nu hvor mor skal til at være mere væk.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hvis du bliver meget brystspændt, så kan det være nødvendigt at malke lidt af mælken ud. Men pas på du ikke stimulerer til yderligere mælk:o)
Håber at ovenstående hjælper jer lidt videre. Rigtig meget held og lykke med arbejdet, pasning af Tobias, nedtrapningen af amningen, god jul osv.:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
7. september 2024 | Amning | 11 mdr.
Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...
23. juli 2024 | Amning | 3 mdr.
Kære Helen Så er vores lille datter kommet til verden efter en langvarig men...
Viden om børn:
Suttekæde
En suttekæde er en kæde, som holder sutten ved barnet. Den fungerer ved at den sidder både på sutten og sættes fast i barnets tøj. Det kan være meget praktisk for forældrene, men kæden skal opfylde visse krav, for ikke at være farlig for barnet.
Sikkerhedsstyrelsen tester jævnligt suttekæder og det er desværre ikke alle suttekæder, der lever op til sikkerheden.
Det anbefales at:
- En kæde må ikke være mere end 22 cm lang, da barnet så kan få den...
Passiv rygning og børn
Små børn er særligt sårbare overfor passiv rygning, da deres organer endnu ikke er færdigudviklede.
Vi ved i dag at børn, som udsættes for passiv rygning, bliver oftere syge, og ofte også rammes hårdere af sygdomme. Børn, som udsættes for passiv rygning, har langt større risiko for at udvikle astmatisk bronkitis, astma, lungebetændelse og mellemørebetændelse.
Undersøgelser viser også at børn, som udsættes for passiv rygning i fostertilstanden og efter fødslen, vil...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.