Svar: Vores datter tager ikke flaske i løbet af dagen
Kære Gitte
Det er meget svært for mig at vide hvad der sker, ud fra din beskrivelse kan jeg forestille mig flere ting.
For det første har jeres datter jo lært at man får mælk med ske, det har hun det sikkert helt fint med. Det er en vane i har givet hende, naturligvis i den bedste mening (for hun skal jo have noget), men det er også noget I skal bryde.
Kan det ikke lade sig gøre at hun drikker af kop? Der er nogle børn som ikke bryder sig om flaske og bestemt fravælger denne, og så er der naturligvis ikke grund til at introducere den. Men der fås jo mange forskellige kopper: Store og små, nogle med hank og nogle uden, nogle i plastik, andre i porcelæn eller glas, nogle med tud osv. Kan I ikke finde noget der kan bruges?
For det andet så skal I være meget varsomme med at presse hende. Et barn der bliver presset til at spise kan ...
... helt nægte at tage mad til sig. Nu er hun jo ikke ret gammel, men hvordan er hendes motorik? Kan hun selv holde mad i hånden og føle glæde ved at føre det til munden? Hvis hun kan, så prøv at lade hende spise lidt selv. Det kan være en bolle, hun kan gnave lidt i, en kold gulerod - er også godt for ømme gummer, et stykke agurk eller lignende. Du skal naturligvis være omkring hende når hun spiser.
Prøv at lade hende selv være med så meget som muligt. Du kan evt. være heldig at få lidt ind med en ske ved siden af at hun selv forsøger sig.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Din datter er i en alder af 6 måneder godt igang med forskellig mad, så I har ikke hastværk. Prøv at tage det roligt og sørg for at stemningen om bordet ikke drejer sig om hvad eller hvor meget hun spiser, men om at have det hyggeligt. Hvis hun trives og vokser som hun skal, så prøv at tage det roligt.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Høj stol til baby
Når barnet begynder at kunne sidde selv, er det en god idé at anskaffe en høj stol. Så kan barnet sidde med ved bordet under måltiderne, og det kan også følge med i, hvad I laver ved køkken- og spisebordet.
Der findes mange forskellige modeller af højstole, men de fleste vælger i dag en model, som kan stå ved spisebordet. Det giver mulighed for, at baby kan være med ved bordet, når familien sidder og spiser og på den måde naturligt tage del i måltiderne.
De...
Allergi børn
Børn fødes ikke med allergi, men alle børn kan få allergi, og det er vigtigt at forebygge allergi i hverdagen.
Allergi er ofte en arvelig sygdom, som tit knytter sig til astma, høfeber, børneeksem og fødevareallergi. Hvis forældre eller søskende har allergi eller har haft behandlingskrævende allergi, så vil risikoen for, at et nyt lille barn også får allergi være større. Men selvom I ikke har allergi i familien, vil der være 5-10% risiko for, at jeres barn udvikler allergi.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.