Svar: 16 uger, reflux og vælling?
Kære Ingrids mor
Når sundhedsstyrelsen siger at man tidligst bør begynde med vælling, skemad og lignende fra 4 måneder, så er det tidligst fra 4 måneder og det er således ikke det samme som 16 uger. Da din mand oveni har astma - hvorfor I jo også giver Nutramigen, så synes jeg det vil være en dårlig idé at starte med almindelig erstatning nu, i stedet for lige at vente et par uger mere.
Jeg kan dog sagtens forstå jer, det er slet ikke det, men man skal jo også se på, hvad det mon på sigt vil gavne lillepigen bedst:o)
Man kan på apoteket købe Enfamil, som er en specielerstatning til børn med reflux og det kan I forsøge. Jer er i tvivl hvad du mener med "Jeg har set at man sagtens kan bruge mme i vællingen, og det var min tanke at gøre det"? Vælling er det der hedder tilskudsblanding og vælling er i princippet det samme som en helt tynd grød.
Det er en jungle at finde rundt i og jeg kan godt forstå du bliver forvirret, men vælling ...
... gives som mælk i en flaske og det kan godt mætte lidt mere end almindelig erstatning. Da vælling er en tilskudsblanding er vælling ikke fuldgyldigt, ligesom mange type 2 modermælkserstatninger ikke er det, og det betyder at barnet ikke kan leve af dette alene. I alderen 4-6 måneder må max gives 2 flasker vælling dagligt. Svarende til ca 400ml.
I skal så overveje, hvad det egentlig er jeres datter skal starte med. Det kan godt være lidt vælling når hun er 4 måneder, men det kunne måske også være enfamil, eller måske lidt grød - det handler jo om at få lidt i hende, som ikke så let flyder over:o)

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Jeg tror I må forsøge jer frem og finde ud af, hvad mon er den bedste løsning for jer. Det er forskelligt hvad virker bedst på børn med reflux.
Det er forøvrigt dejligt at høre at I selv har fundet en brugbar løsning for Ingrids soveproblemer - så krydser vi fingre for at det virker på lidt længere sigt.
Rigtig meget held og lykke med det hele:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Tidlig født
Når børn bliver født før termintidspunktet taler man om for tidlig fødsel. En graviditet varer normalt ca 40 uger.
Børn der er født mellem uge 33 og uge 37, betegnes ofte "moderat tidlig født". Disse børn er altså født mellem 3-8 uger for tidligt.
Børn der er født mellem uge 29 og uge 32, betegnes normalt som "meget tidligt født". Disse børn er født mellem 9-12 uger for tidligt.
Børn der er født før uge 29, betegnes normalt som "extremt tidligt...
Sut
Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.
Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Jeg vil bare sige tusind tak for hjælpen! Det var et wake-up-call at få dit klare svar ... Dejligt at få at vide så entydigt at tingene ikke er i orden.
Alt går meget bedre nu, vi kan nemt aktivere ham, putning går stort set problemfrit nu og aflevering i vuggestue er også meget bedre. Det har været så godt at komme ud af den dårlige vane - jeg har bare ikke tidligere tænkt på at det var vaner der skulle ændres.
Tusind tak for hjælpen - det har betydet utrolig meget for os.
Med venlig hilsen
Rikke, mor til dreng på 21 måneder