Brev:
16 uger, reflux og vælling?
Kære Helen
Tusind tak for dit svar omkring Ingrids søvnproblemer – dejligt at man bliver taget seriøst :)
Vi har ikke fået løst vores aftenkamp med hende, men har prøvet at give hende en mindre flaske her til aften – efter at hun havde skreget i 45 minutter – og det virkede faktisk. Herudover har vi faktisk gjort det stik modsatte af hvad du foreslog – læste nemlig først dit svar for sent ;) – og har lagt hende i hendes tremmeseng, hvor hun rigtigt kan ligge og baske med armene. Det lader hun til at synes om. At svøbe hende er ikke noget hit – hun bliver stiktosset, og skriger sig endnu mere op, desværre.
Som du måske husker, skrev jeg sidst at hun kun kunne rumme 110 ml. mme pr. madning, men nu har vi efterhånden fået hende trappet op til 115. Du foreslog, at vi skulle give hyppigere og mindre portioner, men det passer så dårligt med hendes øvrige rytme, hvorfor vi har valgt at give de hele flasker endnu en chance.
Hun gylper ikke så radikalt mere, men når hun ligger ned – på sit legetæppe eller på puslebordet – er det tydeligt, at refluxen generer hende, og at maden løber op i munden på hende igen. Jeg kan sagtens forstå at hun bliver lidt pjevset af det, for det ville man jo også selv.
Mit ...
... spørgsmål denne gang går således på, om jeg kunne begynde at give hende lidt vælling, der vel er lidt sværere at gylpe op/få reflux af, og vel også mætter lidt mere? Hun trøster sig kolossalt med flasken – når hun græder og får lidt vand, eller en flaske, kaster hun sig over den, uanset om hun er sulten eller ej – igen mistænker jeg at det er et levn fra den første måned af hendes levetid, hvor hun vel var sulten konstant, den lille stakkel. Men er hun ikke rigtigt sulten, gylper hun det hele op.
Hun er 16 uger i denne uge, (4 mdr den 21/12) så jeg vurderer at hun måske kunne være klar til lidt vælling. Hun får lidt hård mave af nutramigenen, og vi giver hende lidt vand (ca. 60 ml.) i løbet af dagen, fordi hun fik så ondt meget luft i maven af laktulosen. Hun falder som regel i søvn kl. 20.00, vågner kl. 12-01 stykker, og får en flaske, og så igen ved 5-6 tiden. Hun er altså god til at sove om natten. Dog tænker jeg mest på at hun også kunne have brug for at sove igennem, at være mæt, og ikke være generet af refluxen om natten.
Jeg har set at man sagtens kan bruge mme i vællingen, og det var min tanke at gøre det.
Hvad mener du – er 16 uger for tidligt?
På forhånd tusind tak.
Bedste hilsner
Ingrids mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
Viden om børn:
Præmature allergidisponerede spædbørn
Hos meget små præmature allergidisponerede børn kan der være mere væsentlige ernæringsproblemer end allergiforebyggelse at tage højde for. Derfor må man altid tage individuelle hensyn, hvor det vigtigste er, at barnet kommer i trivsel.
Et præmaturt barn tilbydes samme allergiforebyggende diæt som mature allergidisponerede spædbørn. Modermælk er den bedste ernæring, og hvis dette ikke er muligt tilbydes barnet en special erstatning.
Det vides ikke, hvor længe det er...
Køkkenhygiejne
Når man laver mad til småbørn er god køkkenhygiejne særligt vigtig. Små børns forsvar overfor bakterier er mindre end voksnes, og derfor får børn lettere ondt i maven eller får en maveinfektion.
- Undgå at sprede bakterier mellem madvarer. Hold f.eks. rå grøntsager adskilt fra råt kød, så der ikke kommer jordbakterier på kødet, og så der ikke kommer bakterier fra kødet på grøntsagerne.
- Hold også rå madvarer adskilt fra mad, der er klar til at blive spist. Det...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.