Svar: 4½ måned sovevaner
Kære Rikke
For at få en god nattesøvn er søvnen om dagen også rigtig vigtig - tingene hænger jo sammen:o) og med den alder jeres datter har nu, må I gerne begynde at skabe lidt mere fast struktur for hvornår hun sover, spiser osv.
Ud over faste tider at sove på, så er det vigtigt med et fast putteritual, en fast måde at putte hende på, med en fast sutteklud, en fast melodi eller lignende. Stille og roligt vil det så være et signal til hende om at det nu er puttetid.
Det er meget vigtigt at hun får mælk nok - også i løbet af dagen. Alt for meget 'proppen med mad' om aftenen giver en uro og hun skal bruge rigtig meget energi på at fordøje maden om natten. Det er langt bedre at tilbyde hende ekstra mad i løbet af dagen, da det giver hende en helt anden ro og en helt anden ...
... mæthed.
Du skal gå ud fra at hun har behov for at sove formiddag, over middag og så powernappe sen eftermiddag. Du må gerne begynde at kigge lidt på klokken for, hvad tid du putter hende, så du på den måde får skabt en forholdsvis fast rytme for søvn og mad om dagen. Det vil være oplagt at give hende en flaske, når hun vågner af sin lur fordi hun der er tørstig, så kan hun få en portion skemad, når tiden er til dette og så kan hun få en flaske at sove på, når det passer.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det er stadigvæk minimalt hvor meget I skal give hende af skemaden, da hun ikke er ældre end hun er. Hun har fortsat brug for rigtig meget mælk og for meget skemad kan godt virke modsat end hensigten, netop fordi det giver mere uro i maven.
Håber at det vil hjælpe jer lidt videre. Rigtig meget held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Ruskevold
Nogle gange sker det, at man i overskrifter kan læse om børn, der er blevet rusket af deres forældre. Men lige meget, hvor meget eller hvor længe et barn græder eller skriger, så må man aldrig slå eller ruske sit barn.
Et spædbarn der ruskes kan få blødninger i hjernen, som kan medføre hjerneskade eller død.
Kommer du i en situation, hvor du kan mærke at du ikke kan klare barnets gråd og hvor du kan risikere at gøre dit barn ondt, så læg barnet i seng, lift eller...
Søvn
Børn sover ikke som os voksne, og søvnen og måden barnet sover på, ændrer sig lidt hele tiden. I nogle periode vil børn naturligt sove dårligere end i andre perioder - det sker især, når barnet udvikler sig rigtig meget både motorisk og mentalt, ligesom børn der starter i daginstitution, er syge eller måske får en ny lillebror eller lillesøster, naturligt også sover dårligt i disse perioder.
Jeg bliver tit spurgt: "Hvad gør jeg galt?" eller "Hvordan skal jeg præcist gøre for at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.