Annonce

Annonce

Svar: Amning med flade brystvorter


28. november 2006

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære Anne

Tillykke med at du venter dig igen:o)

Det behøver bestemt ikke at være lige så problematisk for dig at amme denne gang. Det er sådan at brystvævet ændrer sig under en graviditet og i slutningen af graviditeten er det især vævet ved brystvorterne som ændrer struktur. Dette sammenholdt med at du faktisk har ammet tidligere (2½ måned med udmalkning og amning med brik - det synes jeg faktisk er flot og jeg kan godt høre at du har kæmpet en kamp) gør at amningen godt kan være lettere for dig denne gang. Man ved at brystet således ændrer sig lidt fra gang til gang.

Der er også forskel på børn og måske vil det barn du føder denne gang være lidt større, have et større vacuum og en lidt anden sutteteknik - det kommer jo ikke kun an på dig, men også på barnet - og I skal begge få denne amning til at fungere.

Ud fra byen, hvor du bor, kan jeg næsten regne ud at du skal føde på Hillerød sygehus. Jeg ved at man her gør rigtig meget ud af netop amning og at flere personaler derfra har taget kurser specielt i amning. Der er 1. januar 2006 kommet helt nye retningslinjer omkring amning og støtte til dette på netop ...


Annonce

... Hillerød sygehus.

Jeg ved at jordemoderen omkring uge 29 vil lave en ammejournal sammen med dig. Denne journal beskriver lidt omkring dine tanker om amning og det vil være helt relevant at I her noterer, at det især er vigtigt for dig, at få støtte til amning - måske at du kan blive på hospitalet en ekstra dag, hvis det kan gøre en forskel.

Derudover så tænker jeg, at det er meget vigtigt at du selv er opmærksom på at dit lille nyfødte barn vil have meget behov for hud mod hud kontakt. Derfor vil du sandsynligvis allerede efter fødslen få lagt det lille barn op til dig og efter lidt tid vil den lille selv begynde at søge brystet og det er den bedste start for din amning.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


På Hillerød vil det også ofte være sådan at barnet ligger hos dig (kun i en ble), når I kører fra fødegangen og over på barselsgangen.

Så min tanke er altså, at hvis du gerne vil forsøge amning igen denne gang, så har du rigtig gode muligheder for at det kan lykke og skal du føde på Hillerød, så vil personalet der også bakke dig op - de har de regler om:o)

Rigtig meget held og lykke med det hele. Glæder mig til at høre, hvordan det går jer:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

8. november 2024 | Amning | 2 mdr.

Kan baby være for stor?

Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...

Læs hele brevet og Helens svar


7. september 2024 | Amning | 11 mdr.

Søvn og ammestop - 11 mdr.

Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juli 2024 | Amning | 3 mdr.

Vægttab under amning

Kære Helen Så er vores lille datter kommet til verden efter en langvarig men...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Nysgerrighed børn

At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer, og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent. Små børn er født som små forskere, der er rigtig gode til at undre sig over ting de møder og være nysgerrige på den verden, der omgiver dem.

Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og...

Læs mere i Babylex

Vitaminer præmatur

Børn der er født præmaturt, det vil sige børn som er født før 37 uge, anbefales følgende kosttilskud:

D-vitamin - 10 mikrogram (400 IE) dagligt. D-vitamin gives som dråber, samt
Jerntilskud:

Fødselsvægt <1500 gram: Ca. 8 mg jern dagligt til 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: Ca. 8 mg jern dagligt i 6 måneder.

Børn som får mere end halvdelen af deres ernæring dækket af modermælkserstatning skal have ½ dosis jern, dvs. ca 4 mg hver dag...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for svar om valg af skole. Som altid er du utrolig dygtig til at "stille skarpt & zoome ind". Det er en gave!

kh Lene


Annonce