Annonce

Annonce

Svar: Pige 1 1/2 år, spisevaner og søvn


27. november 2006

Alder:
16 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Kære Skytte

Nu kan jeg jo ikke se din datter og derfor må jeg danne mig et indtryk af hende ud fra det du skriver.

Og jeg får indtryk af, at du har en fin lille pige, det er korrekt at hun ikke er så stor (men det kan sagtens være arveligt) og hun trives. Hun er rigtig godt igang med sin udvikling, har udviklet sproget flot og er glad og interesseret i verden omkring sig. Samtidig fortæller du også om en pige, som godt nok kan være lidt selektiv omkring nogle madvarer - men også om en pige som har sans for kvalitet - hun spiser f.eks. helst bagerbrød! Det kan man jo ikke fortænke hende i:o)

Hun spiser, så vidt jeg kan se lidt fra alle fødevare grupper og bliver således dækket ind. Det kan godt være at hun er småtspisende og at du oplever at hun varierer sin appetit meget fra den ene dag til den anden. Men dette er helt normalt for børn og det behøver ikke at vække bekymring.

Alt ialt så ser jeg en aktiv og fin pige for mig, og jeg tror faktisk ikke I kan gøre så meget mere end I allerede gør. I gør jeg allerede en masse rigtigt gode overvejelser og tilbyder hende tilmed en vitaminpille, sødmælk osv. Det er rigtig godt alt sammen. Du er også meget opmærksom på ikke at ...


Annonce

... fokusere for meget på maden og det er svært for dig - det kan jeg sagtens fornemme.

Men jeg tror det er meget vigtigt at du prøver at lægge dette væk og i stedet prøver at acceptere at din datter trives med det hun indtager. At du naturligvis bliver ved med at tilbyde hende forskelligt og således forsøger at bibeholde den madglæde hun trods alt har, men du må også tro på at hun selv har en naturlig evne til at regulere sit behov, således at hvis du tilbyder hende, så må hun selv vælge til og fra.


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Det er svært, jeg ved det. Men så længe hun ikke taber sig og så længe hun udvikler sig og på en måde viser at hun trives, så kan du ikke gøre så meget andet end du allerede gør.

Med hensyn til søvn, så tror jeg I skal prøve om hun kan nøjes med en lur dagligt. Hun har alderen til det og det kunne sagtens være en god løsning for jer alle. Prøv om I en dag, hvor hun har sovet lidt længere om morgenen, kunne holde hende gående og først lægge hende til lur omkring middagstid - for at se om I stille og roligt kunne få en fast rutine kørt ind der.

Håber at ovenstående hjælper jer lidt videre, selvom jeg desværre ikke kan give jer den magiske knap, som kunne få lillepigen til at spise:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvilket måltid, hvornår?

Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Virker konstant sulten

Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...

Læs hele brevet og Helens svar


6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.

Te til børn

Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fontanellen

Det bløde punkt, som barnet har oven i hovedet, kaldes fontanellen. Barnet fødes med flere fontaneller, som er de steder, hvor kranieknoglerne mødes og endnu ikke er vokset sammen. Når barnet skal fødes, er det rigtig smart, at kranieknoglerne er bevægelige, så hovedet lettere kan komme igennem fødselsvejen. Samtidig sikrer bevægeligheden, at der er plads til, at barnets hjerne kan vokse.

Der sker ikke noget ved at røre forsigtigt ved fontanellen, og du kan roligt rede med en...

Læs mere i Babylex

Brok (hernie)

Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.

Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.

Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.

Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)

Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.

Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!

Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!

Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder


Annonce