Brev:
Mad og søvn - falder i søvn, når hun får mad
Kære Helen
Mad:
Vores datter er 6 måneder gammel og har været igang med grød i 6 uger. Det gik langsomt i starten, men nu har hun i et stykke tid fået grød 2 gange om dagen og i dag har vi prøvet 3 gange. Det vil sige hirsegrød til morgen, majsgrød til middag og grøntsags/kartoffelmos til aften med lidt frugt til dessert. Alle måltider med vand i kop.
Det jeg er meget i tvivl om er, hvor meget skal hun spise før det er et rigtigt måltid? Og hvor længe skal man tilbyde bryst efter maden?
Ofte bliver hun meget træt mens jeg fodrer hende og nærmest falder i søvn. Er det normalt eller burde jeg fodre hende før hun er for træt? Har du et forslag til en rytme med 3 måltider og amning?
Søvn:
Vores datter sover fra 20.30-7.30 og normalt 2 lure om dagen. Det er cirka en time om formiddagen og 1,5-2 timer om eftermiddagen. Ofte bliver hun også træt kl. 18 og vil gerne have en lur. Den er lidt svær. Vi synes jo ikke hun skal sove men vil hellere have, at hun går tidligt i seng, men på den anden side er hun meget svært at vække på dette tidspunkt....
Vi er ...
... begyndt at lære hende at falde i søvn kl. 20-20.30, hvor hun normalt kan holde til kl. 22. det er bare ikke altid så nemt at putte hende, men det går. Bare svært at acceptere hvis hun græder... Far har så prøvet de sidste dage og stå op om natten og putte hende når hun vågner, så jeg ikke skal amme før 4.-4.30.
Det går egentlig meget godt, men det undrer mig at hun vågner så mange gange. Det er 2- 3 gange og oftest er det fordi hun er rullet om på maven og ikke kan komme tilbage. Alt dette er et forsøg på at lære hende at sove igennem. Men hvad er det egentlig at sove igennem? Hvor mange timer er det?
Hvad er dit bedste råd/erfaring med putteritual og hvordan man lærer det?
Udvikling:
Det sidste spørgsmål omhandler at være alene. Jeg synes hun har meget svært ved at blive lagt alene på gulvet med alle legeting. Hun piver næsten med det samme og det er blevet værre. Er det bare sådan når man er 6 måneder eller er det fordi vi også knokler med hendes øvrige rutiner?
Puha.. Det var mange ting, men det hober sig jo op.
Glæder mig til dit svar.
Bodil
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
Viden om børn:
Vitaminer præmatur
Børn der er født præmaturt, det vil sige børn som er født før 37 uge, anbefales følgende kosttilskud:
D-vitamin - 10 mikrogram (400 IE) dagligt. D-vitamin gives som dråber, samt
Jerntilskud:
Fødselsvægt <1500 gram: Ca. 8 mg jern dagligt til 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: Ca. 8 mg jern dagligt i 6 måneder.
Børn som får mere end halvdelen af deres ernæring dækket af modermælkserstatning skal have ½ dosis jern, dvs. ca 4 mg hver dag...
Psykisk udvikling børn
Lige fra dit barn bliver født, er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, holdt om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.
Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien, og at det er dejligt at være sammen med dem. Barnets psykiske udvikling skal støttes, fra barnet er nyfødt og hjælpeløst, og til det vokser op og gradvist bliver mere og mere selvstændigt.
I en...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.