Svar: Kejsersnit igen?
Kære Håbefulde
Tak for dine pæne ord, og et stort tillykke med graviditeten:o)
Nu er jeg jo hverken jordemoder eller obstetriker (fødselslæge) men jeg har talt med begge omkring din situation og kan udfra dette fortælle, at man I Danmark normalt ikke automatisk råder til kejsernit igen.
Det er sådan at man her vil lave en individuel vurdering. Det afhænger af især årsagen til at du fik kejsersnit førte gang. Hvis den eneste grund til dette var, som du beskriver, at hjertelyden dykkede, så burde det ikke være indikation for at få foretaget kejsersnit igen. Hvis du skønnes at være sund og rask, have plads i dit bækken til at kunne føde vaginalt osv. så vil en vaginalfødsel være en mulighed. Riskoen for at livmoderen 'springer' fordi der har været skåret i den før, skulle efter sigende være minimal - men igen skal selve indgrebet osv. vurderes af en læge.
En operation er jo altid forbundet med en vis risiko. Det er en fødsel også ...
... og derfor er det altid vigtigt at vurdere fordele og ulemper ved begge dele. Når livmoderen tidligere har været skåret i, så er man bange for at den risikerer at springe (ruptur) og det kunne være derfor de er ekstra forsigtige i Frankring.
Med hensyn til at måle bækkenet, så gør man heller ikke rutinemæssigt dette i DK. Nogle gange vil man, når man udfører kejsersnit måle bækkenets diameter oppefra og dette skulle være den mest præcise måling. Hvis du således ved første kejsersnit har fået at vide at dit bækken var fint stort, så er der ingen grund til at måle igen.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det er hvad jeg har kunne finde ud af, så jeg håber at det hjælper dig lidt videre:o)
Jeg synes du skal prøve at kontakte en obstetriker i Danmark for at få en second opinion - skade kan det i hvert fald ikke og så må du beslutte ud fra det, hvad du så vil gøre.
Rigtig meget held og lykke med det hele og jeg håber at jeg får lov til at høre, hvad det hele ender med:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Viden om børn:
Natamning
Mælkeproduktionen sker også om natten, og i den første tid efter fødslen er det en rigtig god idé at amme om natten. Faktisk er natamning med til at holde din mælkeproduktion igang, fordi du om natten producerer mere af det mælkestimulerende hormon.
De fleste børn vil i de første måneder have behov for amning om natten, og det er først efter 6 mdr.s alderen, at de fleste børn ernæringsmæssigt ikke længere behøver mælk midt nat. I 6 mdr.s alderen vil barnet kunne spise skemad om...
Rødbede
Fra 6 mdr´s alderen kan du godt begynde at give dit barn rødbede, hvilket mange børn elsker og de kan give mosen en meget flot farve. Rødbeder kan også bages i ovnen sammen med andre rodfrugter.
Du skal dog være opmærksom på at rødbeder indeholder nitrat og derfor kun bør udgøre 1/10 af den portion mos, som barnet spiser. Alternativt bør de kun gives med ca 14 dages mellemrum.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.