Svar: Sko 11 mdr
Kære Dorthe
Det er rigtigt at selvom skindfutter og bare tæer er at foretrække til små børnefødder, så bliver det jo vinter og i vuggestuen er det nødvendigt med rigtig fodtøj:o) Så et par vinterstøvler er et must.
De støvler du køber skal være støttende og give plads til foden og 'de bløde knogler'. De skal ikke gå alt for langt op af benene, men skal stadig være en støvle og derfor nå op over anklerne.
Du skal vælge en støvle, som har en isoleret men stadig meget let og bøjelig sål. Sålen skal gerne være så blød/eftergivelig at du let kan klemme den sammen imellem din tommel og pegefinger. Det kan nogle gange være lidt svært at finde vinterstøvler som opfylder dette krav, men det kan lade sig gøre:o)
Derudover er det altid vigtigt med en fast hælkappe, dvs. at den sidder godt fast på foden. Ofte er det derfor en god idé at købe sko med snører eller velcro/burrebånd, som kan spændes ind, så pasformen bliver bedst mulig.
Så skal du ...
... sikre dig at støvlen passer i bredden. De mindste børn har tit en bred fod og det er vigtigt at der er plads til hele fodens bredde og tæerne uden at støvlen bliver for løs.
Der skal også være plads til at vokse, men det er mit indtryk at man ikke skal købe de første sko alt for lange, da barnet så har sværere ved at 'få dem med'. Du skal nok regne med ca 1 cm i voksetillæg.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Gå ind i en skoforretning, hvor der er personale som kan vejlede dig og hjælpe dig. Det er meget vigtigt, også så du selv får en fornemmelse af, hvad det drejer sig om. Lad være med at lade dig forføre af hvor kønne de er, men lad din datter prøve forskellige, så du kan se forskellen på, hvordan de sidder - du kan også fornemme, hvad hun synes er rarest at have på.
Mange støvler kan tage sålen ud og det er en langt bedre målestok at lægge barnets fod på sålen, end at tegne foden af og lægge tegningen i støvlen.
Rigtig meget held og lykke i jagten på de første støvler:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...
Viden om børn:
Navlestreng
Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.
Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.
Når moderkagen...
Øjenbetændelse
Øjenbetændelse kaldes også conjunctivitis. Det er betændelse i øjets bindehinde, som dækker indersiden af øjenlåget og det hvide af øjet.
Der er to former for øjenbetændelse - en mild og en svær.
Den milde øjenbetændelse opstår ofte hos forkølede børn. Øjet bliver let rødt, det løber i vand, og der kommer "gule klatter" i øjenkrogen, især efter søvn. Denne form for øjenbetændelse skyldes virus, som kun er lidt smitsom, og børn med denne form for øjenbetændelse må...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.