Svar: Fortsat amning eller modermælkserstatning?
Kære Beata
Med hensyn til amning og modermælkserstatning, så siger sundhedsstyrelsen jo at det er de første 4 måneder at amningen især er vigtig i forhold til at forebygge allergi. Dette tidspunkt er du således ovre nu.
Man kan også sige, at nogle forældre oplever det som en stor hjælp at barnet vil tage en flaske om aftenen, da de oplever at barnet sover lidt længere på modermælkserstatning end på modermælk.
Når man begynder at give flaske så vil der altid være en risiko for at barnet vil foretrække flasken fremfor brystet og at amningen således vil gå i stå. Da du nu har ammet i 4 måneder og amningen er veletableret, er det slet ikke sikkert det vil ske, men du skal vide at risikoen er der.
Det du beskriver lyder som om at du måske sidder og spænder lidt fordi du nu et par gange har prøvet at det går lidt i kaos. Det at du spænder forsinker din nedløbsrefleks, så i stedet for at det måske tager 30 sekunder for mælken at løbe til, så tager det i stedet 3 minutter - og din datter har så ikke helt tålmodighed nok til at vente på ...
... det.
Hendes uro ved brystet lyder lidt som om hun ligger og "hiver" eller "malker" netop for at få sat gang i mælken/nedløbsrefleksen.
Jeg vil i først omgang foreslå dig at du ved brystet prøver at dryppe lidt mælk ind i hendes mundvige med en lille sprøjte, som du kan købe på apoteket. Når hun mærker at der er noget at komme efter, så vil hun forhåbentlig sutte og tage fat og således få mælken til at løbe lidt hurtigere.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Derudover tænker jeg at det vil være en rigtig god idé, hvis du evt. kunne massere dit bryst lidt, stimulere brystvorten, lige inden du lægger til, så du får sat lidt gang i det hele før du så lægger hende til.
Du kan også prøve at lægge dig ned og amme. Nogle gange bliver børn netop i din datters alder meget let forstyrret under amning og at lægge sig på sengen i soveværelset, kan nogle gange gøre en stor forskel.
Det lyder ellers helt fint, som du allerede gør. Jeg håber at mine råd hjælper jer lidt videre. Og så må du tage en dag af gangen og se hvad der mon virker bedst for jer. Rigtig meget held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.
Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...
29. december 2024 | Amning | 7 mdr.
Smertefuld amning grundet tænder - del 2
Hej Helen Mange tak for dit lange og uddybende svar til min udfordring...
28. december 2024 | Amning | 7 mdr.
Smertefuld amning grundet tænder
Kære Helen Jeg er mildest talt frustreret og ulykkelig over at føle mig...
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
Viden om børn:
Røgede fisk og børn
Grillede og røgede fisk kan have et højt indhold af PAH (tjærestoffer), som kan være kræftfremkaldende. Derfor bør man ikke spise store mængder røget og grillet fisk, men det kan indgå som en del af en varieret kost.
Til børn er det en god idé at følge disse råd:
- Anvend så vidt muligt koldrøgning, fremfor varmt røgede fisk.
- Undgå røgeksponering af spiselige flader. På grillen bør fisken pakkes ind i folie.
- Vær opmærksom på at...
Hjemmefødsel
Lang de fleste kvinder kan selv vælge, om de vil føde hjemme eller på sygehuset. Der er dog visse undtagelser - hvis du venter tvillinger, hvis dit barn vender forkert, eller hvis der er specielle komplikationer, så vil du blive frarådet at gennemføre en hjemmefødsel. Tal derfor altid med din jordemoder og læge om, hvad du godt kunne tænke dig.
Der kan være mange fordele ved at føde hjemme. Du har f.eks. din egen jordemoder, du er på hjemmebane - hun er på besøg, du er mere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.