Brev:
Fortsat amning eller modermælkserstatning?
Kære Helen
Min datter på godt og vel 4 måneder har fra starten af udelukkende blevet ammet.
Det har fungeret rigtig godt, og jeg har været så glad for at kunne amme hende så længe, og vil da ønske det kan fortsætte.
Problemet er bare, at det hele er ved at gå i hårdknude. De hyggelige ammestunder er blevet en frygtelig ting, som bare skal overståes.
Når hun bliver lagt til brystet bliver hun hurtigt utilfreds, da mælken ikke løber med det samme, hvor hun derefter slipper og tager fat adskillige gange, for til sidst at nægte at tage brystet. Dette fortsætter mange gange indtil nedløbsrefleksen til sidst kommer og mælken løber fint. Men dernæst opstår næste problem, for lige så snart hun skal til "arbejde" for at få mælk, så bliver hun utålmodig og kaster sig frem og tilbage. Jeg har prøvet forskellige ammestillinger, men med samme resultat.
Hun spiser i max 8 minutter, og det hjælper heller ikke på det, at hun er så nysgerrig og ikke kan koncentrere sig om at spise.
Hun bliver ammet fra ét bryst ved hvert måltid, eftersom da hun fik tilbudt begge bryster kun spiste den første mælk, og nægtede at spise den mælk som mætter hende, da det jo kræver lidt mere arbejde. Derfor får hun kun ét ...
... bryst, hvor jeg så "tvinger" hende til at spise længere tid ved dette. Hun får lov at sutte lidt på det andet bryst for at stimulere det, men så heller ikke mere. Ved næste måltid skifter jeg så bryst.
Jeg overvejer at starte med MME, især om aftenen, da det er her det største problem er, fordi hun er træt og utålmodig. I går lavede jeg en flaske med max 10 ml, som jeg gav hende før amningen, for at give hende smagen af mælk. Det hjalp lidt, og hun spiste omsider fra brystet efter 40 minutters kamp.
Mit spørgsmål til dig går på, om jeg eventuelt skal til at supplere med MME om aftenen, da hun virker mere sulten og fordi det er så nedslidende at amme hende der? Jeg tænkte på at give hende lidt EFTER amning, så hun bliver mere mæt. Men er det en god idé?
Jeg vil prøve for så vidt som muligt med at amme, men synes bare det er hårdt, når hun kaster sig sådan frem og tilbage, og bliver så hys og utålmodig. Det skal siges at hun nyder at få flaske, og der er intet problem med det. Vil jo helst fortsætte med amning, da man hører så meget om forstoppelse med MME.
Kan jeg ændre noget ved mit ammeforløb (evt. tilbyde begge bryster) eller vil det være en idé at supplere med MME?
Med venlig hilsen
Beata
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
Viden om børn:
Indeklima
Et godt indeklima er vigtigt for vores helbred og for blandt andet at mindske risikoen for husstøvmideallergi. Miljøstyrelsen har følgende 5 råd til bedre indeklimavaner:
1. Luk luften ind. Sørg for gennemtræk 2x5 minutter hver dag. Luften indenfor kan være mere forurenet end luften udenfor, og der skal gennemtræk til, for at luften bliver skiftet ud. Vinduer på klem giver ikke samme effekt.
2. Gør hyppigt rent. Fjern støv en gang om ugen f.eks. ved støvsugning og...
Dåb
Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret eller til præsten ved den kirke, hvor I gerne vil have jeres barn døbt. I aftaler så i fælleskab et tidspunkt for dåben, og I mødes også og taler om dåbsritualet, og hvordan det hele foregår.
I de fleste kirker foregår barnedåben som en del af søndagsgudstjenesten, men i nogle kirker arrangeres særlige dåbsgudstjenester f.eks. om lørdagen.
Før dåben skal I vælge mindst 2 og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.