Svar: Mad og rejse - 5 mdr.
Kære Bodil
Din datter er nu 5 måneder og det går tilsyneladende godt med skemaden. Jeg vil derfor foreslå at du prøver med lidt grøntsagsmos om aftenen, således at du bibeholder grød (½-1 dl formiddag/frokost) og så grøntsagsmos ½-1 dl eftermiddag/aften, som det nu passer ind i jeres hverdag.
Du kan give lidt vand af kop sammen med skemaden og du kan amme efterfølgende ligesom du allerede gør. Det er med til at holde maven igang.
Når din datter når op på at kunne spise mellem 1-2 dl. af gangen, så kan du overveje om du skal øge hende til 3 måltider skemad dagligt.
Det vil være rigtig godt at du fortsætter med at amme, hvis I begge to er glade for amningen og du synes det kører godt. Så længe din datter er så lille som hun er, skal hun stadigvæk have rigtig meget mælk og hvis du ikke ammer, så skal hun have sutteflaske. I forhold til at skulle på ferie (jeg er lidt misundelig, det lyder fantastisk:o)), så er amningen det bedste, både fordi det jo er lige ved hånden, men bestemt også pga ...
... vandforholdene. Modermælken er jo som den er, en flaske med modermælkserstatning skal laves med købt vand fra flaske som så skal koges. Ellers skal du medbringe modermælkserstatning på brikker hjemmefra. De er varmebehandlede og derfor hygiejnisk og sundhedsmæssigt fine at have med.
Men der er da ingen som siger at du ikke kan gøre begge dele. Da du ammer om dagen (og et par gange om natten), så lyder det jo som om din datter godt kunne have glæde af en flaske mme at sove på. Samtidig kan hun så fortsat ammes i dagtimerne og på den måde vil du jo fortsat have mælk til hende.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Juniordyne anbefales faktisk først fra 1 års alderen nu. Det er de nye retningslinier fra sundhedsstyrelsen vedr. vuggedød.
Jeg synes det er relevant med en natdragt i øjeblikket, hvor det er blevet så koldt og også hvis din datter sparker dynen af sig. Jeg synes ikke din datter skal ligge for åbent vindue, men det er fornuftigt at lufte ud i soveværelset inden hun skal sove, vinduet bør dog efter min mening lukkes, inden hun puttes.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
PKU
Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.
I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...
Brok (hernie)
Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.
Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.
Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tusind tak for dit svar sidst. Jeg sprang ned og købte din bog "Sådan får du dit barn til at sove!" Den har virkelig hjulpet mig på rette vej. Det er en fantastisk bog.
Jeg kan virkelig mærke et meget større overskud ved at have forstået, at min søn bare mangler den tryghed i at være tæt på mig og mærke de vuggende bevægelser. Det hang mig langt ud af halsen før bare at tænke på det var puttetid. Nu glæder jeg mig faktisk, ved tanken om at min søn jo elsker at lægge i mine arme og putte, og at jeg kan lægge ham fra mig UDEN han sover, og han bare falder i søvn :)
Elias har trods kolik aldrig haft en nat hvor han ikke har sovet, så det gik lige op for mig at de søvnproblemer jeg troede han havde, slet ikke er så slemme. Hvis der da overhovedet er et problem!
Hilsen mor til Elias, 4 måneder.