Svar: Soverytme og modermælkserstatning
Kære Camilla
Mange børn har, når de får flaske, behov for at få lidt pauser ind i mellem. I forhold til at amme, så tager flaskegivning ofte ikke så lang tid og det gør faktisk ikke noget, hvis det at give flaske tager lidt tid en gang imellem. Hvis din dreng spiser forholdsvis hurtigt, så sluger han sandsynligvis også lidt luft og har derfor brug for at komme af med luften undervejs.
Jeg synes ikke du skal trække flasken ud af munden på ham, når han er godt igang med at spise. Men det er fint, hvis du, når han begynder at blive lidt urolig, tager flasken fra, og lader ham bøvse, som du også forsøger. Du kan dog også holde en lidt længere pause, hvor du f.eks. skifter ham og så tilbyde ham flaske igen.
I forhold til soverytme, så er han jo stadig meget lille og derfor ...
... også stadig meget selvstyrende. Omkring 2 måneders alderen kan man begynde med lidt fast putteritual, blive puttet på den samme måde, f.eks. flaske, skiftning, flaske, svøbt, sut/sutteklud og så putte, kærtegne blidt. Altså lidt rutiner for, hvordan man gør det.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Omkring 4 måneders alderen kan man så begynde at lave lidt mere struktur for dagen og begynde at se lidt mere på klokken end på barnet og også her forsøge at "køre ham ind" en dagligdagens rytme, så det passer med at aflevere storesøster osv. Det er fint at I også forsøger dette nu, men det er helt naturligt at han nogle gange sover længe på dette tidspunkt og andre gange kun sover 15 minutter. Det er fordi han er selvregulerende.
Det skal nok komme, men han er endnu lille:o) Rigtig meget held og lykke med dem begge.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Fødetaske
En fødetaske er den taske, som du skal bruge, imens du er på hospitalet, når du skal føde. Uanet om du skal føde ambulant eller være på barselsgangen i flere dage, så er det rart at have lidt ting pakket og parat.
Til selve fødslen vil nogle kvinder medbringe tøj, som de kan føde i, hvor andre kvinder vil bruge det tøj, som man får udleveret på sygehuset. Det kan være rart, at du har dine egne toiletartikler, shampoo, børste, tandbørste, hårelastikker osv. men derudover så er det...
Suttekæde
En suttekæde er en kæde, som holder sutten ved barnet. Den fungerer ved at den sidder både på sutten og sættes fast i barnets tøj. Det kan være meget praktisk for forældrene, men kæden skal opfylde visse krav, for ikke at være farlig for barnet.
Sikkerhedsstyrelsen tester jævnligt suttekæder og det er desværre ikke alle suttekæder, der lever op til sikkerheden.
Det anbefales at:
- En kæde må ikke være mere end 22 cm lang, da barnet så kan få den...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen!
Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!
Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".
Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.
Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.
Venlig hilsen
Helt Utrolig Lettet