Svar: Nok at spise - større portioner
Kære Anne
Børn er jo forskellige og derfor kan man heller ikke sige, at det er præcis sådan du skal gøre. Du bliver derfor nødt til et eller andet sted at forsøge dig frem.
Hvis din datter tager fint på - og sådan lyder det jo - så er det tilsyneladende nok for hende med et indtag på 700-800 ml dagligt. Og hun behøver således ikke at få 1/6 af sin vægt - hun optager måske mælken på en anden måde. Derfor må man se på hendes vægtøgning og hvordan hun virker til at trives, altså om hun udvikler sig, pludrer, smiler, virker tilfreds, sover osv.
Hvis hun trives må du således acceptere at hun er et af de børn, som spiser mindre mængde, men at det er okay.
Der udover lyder det som en fin idé med lidt skemad. I begyndelsen vil det dreje sig om gange få skefulde og hun skal op på en ret stor ...
... mængde og hun skal være ret gammel, før skemaden kan gå i stedet for et mælkemåltid. Derfor vil det ofte være sådan, at skemaden kommer ved siden af mælkeindtaget, som vil være det samme som hidtil. Skemaden nedsætter således ikke hendes mælkeindtag.
I starten giver man kun skemad en gang dagligt, stille og roligt øger man så til to gange dagligt - igen ved siden af mælken.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Alt efter hvordan hun spiser, så kan du med god effekt prøve at give hende mælk, når hun vågner efter lur, så tilbyde skemad 1-1½ time efter dette og så give en ny flasken inden hun puttes igen.
Dine tanker omkring hvordan du skal gøre, lyder således rigtigt gode og det lyder som om I er på rette vej. Håber derfor at mit svar idag, hjælper dig lidt videre - og giver lidt ro i sjælen:o)Fortsat held og lykke med hende.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Gråd og børn
Når det lille barn græder, så fortæller dit barn dig, at det ikke har det ikke har det helt godt eller ikke er helt tilfreds med, hvad der foregår omkring det.
Det nyfødte barns gråd er meget ensartet, men forholdsvis hurtigt vil barnets gråd ændre sig og vil have forskellige nuancer. I takt med at barnet vokser, vil du lære at tolke barnets gråd og finde ud af, hvordan du skal handle i forhold til barnets behov.
Nogle gange vil det være svært at finde ud af,...
Babyslynge
En babyslynge er et klæde, som man på forskellig vis binder omkring sig. Oftes er der et spænde eller en ring i den ene ende. Når Slyngen bindes fremkommer en lomme, hvori baby ligger eller sidder.
Slyngens fordel er at den yder støtte til hele babys krop og hoved, både når dit barn ligger og sidder. Der er mulighed for at variere bærestilling, hvilket er godt, hvis barnet bæres ofte eller længere tid af gangen.
I en babyslynge kan du normalt bære din baby længe...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.