Annonce

Annonce

Svar: Søvn for lille pige på 5 måneder


31. oktober 2006

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Hej med dig

Jeg ved fra dine tidligere breve at det mere eller mindre altid har været rigtig svært at få din datter til at sove mere sammenhængende. Jeg ved også at det tidligere lykkedes at få hende til at spise ca 1 dl. mos efterfulgt at mælk og at hun på dette formåede at sove ca 5 sammenhængende timer.

Det undrer mig derfor at du skriver at din datter nu kun spiser max ½ dl. af grød og mos. Hun har således nedsat mængden og det er her jeg tænker I skal sætte ind.

Så vidt jeg kan regne ud er jeres datter ca 5½ måned gammel og måske endda tættere på de 6 måneder. Jeg tænker derfor at I skal begynde at give hende lidt grød, som smager af lidt mere. Prøv med havregrød eller øllebrød. Det er okay at starte med dette lidt før 6 måneders alderen, da glutenindholdet i netop disse grødtyper ikke er så højt.

Derudover tænker jeg at I skal begynde at lave mere smagsfuld grøntsagsmos og prøve at bruge mange flere forskellige grøntsager. Prøv f.eks. med lidt porrer, pastinak, persillerod, kål af forskellig slags, squash, peberfrugt - altså noget som smager af mere.

Jeg tænker at jeres datter har behov for nye smagsoplevelser - det andet er blevet for kedeligt. Når hun bliver 6 måneder kan I begynde med lidt kogt kød og ...


Annonce

... fisk og endnu mere af jeres mad. Også give hende en brødskorpe, gulerod eller lignende at sidde med, og hun kan her sidde i høj stol og være med ved bordet. Det hjælper også på appetitten.

Så mit råd idag er altså at I begynder at ændre på kosten, så hun får lyst til at spise noget mere skemad. Da jeg er ret sikker på at hun skal have noget mere fast mad for at sove bedre.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Samtidig så vil jeg foreslå jer, at trække en stofble igennem sutten, hvis I har mulighed for dette. Det hjælper med til at sutten bedre bliver liggende ved ansigtet. Det er fint at hun er i sele, når hun ligger i barnevogn, når hun triller så meget som hun gør. Det er dog også sådan, at der ikke burde ske noget ved at hun sover videre på maven, da hun netop er så mobil. Retningslinierne omkring det at sove på ryggen, med hensyn til vuggedød, gælder for børn som endnu ikke selv kan vende sig.

Jeg tænker derfor at I må prøve at lade hende sove på maven, hvis hun så sover længere tid. I løbet af dagen, har I jo mulighed for at holde øje med hende - også imens hun sover på maven. Hvis det således er løsning for at hun kan sove lidt sammenhængende, så er det jo godt for jer alle.

Håber at ovenstående hjælper jer lidt videre. Rigtig meget held og lykke.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

PKU

Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.

I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...

Læs mere i Babylex

Fostervandsprøve

En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Denne prøve kaldes også for amniocentese. Når man tager en fostervandsprøve, så er det primært for at undersøge fostervandet for celler, der med ret stor sikkerhed kan fortælle, om fosteret har en kromosomfejl eller kendte arvelige sygdomme.

Fostervandsprøve tages først omkring 16. graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til, at fosteret kan tåle, at man tager de 15-20 ml fostervand ud, som skal bruges...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen & Co.

Jeg har gjort det før, og det kan måske virke af for meget, at jeg nu gør det igen, men synes endnu engang, at jeg vil sende en tak til dig Helen og hvem end der ellers sidder bag hjemmesiden.

Nu med datter nr. to og efter syv ugers bekendskab med nyeste arving, finder jeg mig selv en lørdag aften helt i panik over, om vi da bare slet ikke kan finde ud af at have en baby. Og wupti på fem minutter har jeg fundet flere lign tilfælde af frustrerede mødre, der beskriver scenarier, der minder om det jeg sidder i. Med et bliver min situation helt "normal" og efterfølgende kan jeg med stor ro læse dine konstruktive svar, som jeg endnu engang finder både kompetente, letforståelige og direkte anvendliege (nu håber jeg også baby-pigen gør det;) )

Så igen stor ros herfra - det er en super hjemmeside!

Med lidt mere ro i mor-sindet sendes en stor TAK herfra.


Annonce