Annonce

Annonce

Brev:

Hjælp til at få vores barn i seng


30. oktober 2006

Kategori:
Alder:
14 mdr.

Hjælp til at få vores barn i seng

Kære Helen

Jeg har ofte læst din rigtig gode brevkasse og dine svar til andre, og har derfor ikke haft brug for selv at skrive til dig. Men det har jeg nu!

Vi har nemlig enormt store problemer med at få vores datter Josefine lagt i seng, og nu er vi snart ved at løbe tør for ideer, energi, lyst, mod herpå osv.!

Da Josefine var lille, var hun en rigtig "aftenravn" - hun ville aldrig sove om aftenen. Dette ændrede sig heldigvis, da hun omkring 6 mdr. gammel kom ind og sove på sit eget værelse, og hun faldt roligt i seng, når vi lagde hende ind. Men for ca. 2 mdr. siden, altså omkring hendes 1-års fødselsdag, vendte det pludseligt. Nu kan vi ikke lægge hende i seng uden at hun græder - længe.

Når vi lægger hende ned, rejser hun sig op igen med det samme, ofte står hun og rækker armene op mod os, og det kan hun blive ved med i en time eller mere. Det virker ikke, som om hun vil lege - hun er bare ked af det. Vi synes selv, vi har prøvet alt. Vi har prøvet at vente udenfor i et par minutter, og så gå ind til hende, men da hun bare blev mere kørt op af det, begyndte vi at være inde ved hende. Men selvom vi er i rummet, græder hun og bliver ved med at rejse sig op.

Man kan ikke bare sidde der, eller fx. sidde ved siden af sengen og holde hende i hånden eller stryge hende over håret, for hun rejser sig hele tiden op. Det er ikke fordi, vi absolut vil have, at hun hele tiden skal ligge ned i sengen, for hvis hun bare var rolig eller legede, når hun rejste sig eller sad i sengen, så var det i orden med os, ...


Annonce

... men hun er jo netop ikke rolig.

Hun skal først begynde i dagpleje i denne uge, så det er ikke fordi det har været en omvæltning for hende endnu. Så den største omvæltning vi kan få øje på er, at hun nu kun sover en gang i løbet af dagen, da vi til sidst ikke kunne få hende til at sove sidst på eftermiddagen. Hendes middagslur varer gerne omkring 2-2½ time, og her er der overhovedet ingen problemer med at lægge hende ud i barnevognen og gå, hvorefter hun straks falder i søvn.

Når hun endelig falder i søvn om aftenen, sover hun dog konsekvent hele natten igennem og gerne til kl. 7.30-8 eller senere næste morgen. Er det forkert af os at lægge hende i seng senest kl. 20? Selvom hun får lov til at blive oppe, virker hun ikke mere træt, men er bestemt ikke nemmere at få i seng.

På alle andre områder er hun en sund og glad pige med en masse krudt i måsen. Hun går ikke endnu - er faktisk først begyndt at vise interesse for at støtte på benene for et par uger siden, men kravler lynhurtigt rundt. Hun fatter hurtigt tillid til andre mennesker, og elsker os, sine bedsteforældre og andre der følger hende i dagligdagen. Så vi mærker jo ellers ikke nogen problemer i hverdagen.

Men det er efterhånden et meget stort problem for os med sengelægning om aftenen - det er en hård tørn, og det fylder efterhånden en stor del af vores aften. Og vi er meget kede af, at vores lille guldklump ikke føler sig tryg, når hun skal sove.

Alle råd modtages med kyshånd!

På forhånd tak - og tak for en på alle måder super brevkasse.
Eva

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

13 mdr og i seng på anden måde - del II

Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde

Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...

Læs hele brevet og Helens svar


20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Nattesøvn og natteamning

Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Sovevaner | 11 mdr.

Overgang fra vugge til tremmeseng - opstart af op-ned

Kære Helen Vi har nu forsøgt os med op-ned metode i 3 dage, og vi synes...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Min søn på 11 måneder spiser ikke

Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Jordemoder

En jordemoder er uddannet til at hjælpe gravide, fødende og nye familier. Når du bliver gravid, så skal du i første omgang kontakte din læge. Lægen vil herefter automatisk sørge for at give besked til dit fødested, og dermed en jordemoder, som så vil indkalde dig til undersøgelse.

Som gravid er du, så vidt det er muligt, tilknyttet een jordemoder i hele graviditetsforløbet. Du (og din partner) vil blive kaldt til samtale og undersøgelser løbende gennem hele graviditeten, og I...

Læs mere i Babylex

Orlov

Som børnefamilie i Danmark, har I særlige rettigheder i forhold til at få orlov.

I har f.eks. begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.

Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

tak fordi du eksisterer! I 6,5 måned - siden min søn kom til verden - har jeg benyttet mig af din hjemmesiden og læst adskillige hjælpsomme svar/spørgsmål/artikler mm. Hvilken lettelse i øvrigt, at en del førstegangsmødre føler det samme som jeg selv; overvældet af kærlighed, nervøs, urolig, lykkelig, nysgerrig, komplet for meget etc etc:)

Din kærlige og varme jargon gør, at man straks føler sig tryg i at “dele” ens liv og baby med dig!


Annonce