Svar: Alfred gider ikke gå
Kære Mai-Brit
Sikke en filur - han er vist ikke helt tabt bag en vogn:o)
Det lyder jo som om at han prøver lidt grænser og er begyndt at vise lidt selvstændighed og nogle gange skal man naturligvis vurdere, hvorvidt kampen skal tages. Jeg skønner at det er grænser det handler om, fordi han netop gør det mere i forhold til jer forældre, end han gør det når det f.eks. er bedsteforældrene. Drengen kan altså godt gå, så når han ikke vil, så skyldes det sandsynligvis at han på den måde får jeres fulde opmærksomhed.
Det er derfor vigtigt at I sørger for at give ham masser af opmærksomhed på andre tidspunkter, så det ikke er når I skal gå, at han kræver dette.
Samtidig tænker jeg også at det nogle gange må være svært at gå ved siden af vognen, når man nu ved at det er så meget lettere at sidde i vognen. Måske skulle I derfor prøve at gå lidt små ture med ham, hvor I holder ham i hånden og ikke har vognen med. Det skal ikke være på tidspunkter, hvor I skal nå noget. Der skal være tid til at gå i hans tempo og til at ...
... kigge på tingene omkring jer. Det beskriver I også at I allerede gør, men det lyder som om at vognen er med ved siden af og jeg tænker at I skal prøve at gå uden den mulighed.
Samtidig skal I jo heller ikke forlange at han skal gå urimeligt langt. 500m lyder okay, men det kan i den alder være hårdt efter en dag i vuggestuen, hvor man er træt. Tænk på hvor mange skridt han skal tage i forhold til hvad I skal tage.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det er dog en balance og man må også godt stille lidt krav. Hvis han ved hvordan han kravler op af trappen, så kan man jo kalde på ham eller gå ned til ham og så følges med ham, så man er der og han ikke går alene, men går selv - der er jo forskel.
Så mit umiddelbare råd er at I skal prøve at gå små ture i weekenden eller måske en lille aftentur, hvor han selv bestemmer farten. Lad ham styre det lidt, så det er på hans præmisser. Det er mit indtryk at hvis børn nogle gange får deres vilje, så er de også mere modtagelige for at det ikke altid går efter deres hoved.
Rigtig meget held og lykke med ham:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Navn - navngivning
Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.
Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.
Portionsstørrelse børn
Det er meget forskelligt, hvor meget det enkelte barn spiser. Nogle børn spiser meget, og andre børn spiser mindre. Der er også forskel på børns appetit, som kan svinge alt efter tidspunktet på dagen.
Børn skal have lov til at regulere deres behov for mad. Det lille barn skal have lov til at die ved brystet, når det viser behov, og børn der får flaske, skal på samme måde have lov til at selvregulere. Barnet må ikke presses til at tømme hele flasken - og omvendt - hvis barnet...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.