Annonce

Annonce

Brev:

Forstoppelse - 5 måneder


26. oktober 2006

Alder:
5 mdr.

Forstoppelse - 5 måneder

Hej

Jeg har en pige på 5 mdr, og 6,4 kilo, 65 cm (1 mdr siden hun blev vejet sidst) som jeg har ammet indtil hun var 3 1/2 mdr gammel. Vi fandt ud af at hun ikke havde taget nok på i en periode og sundhedsplejersken foreslog at vi gav erstatning som supplement. Der gik 3 uger med amning og flaske, men så ville hun ikke tage brystet mere og vi gik over til kun at give flaske. Siden da har hun lidt af hård mave.

Vi har prøvet med grøn allomin men det hjælper ikke. Hun får nu fast lactulose morgen og aften, men alligevel bliver hendes afføring nemt hård. Hun får det virkelig skidt, hvis ikke hun kan komme af med sin ble hver dag og jeg har nogle gange været nødt til at give hende en smule Glyoktyl i numsen for at hun kunne presse det ud. Jeg giver meget lidt. Der står på pakken at man må give en halv tube til spædbørn, men jeg har brugt den samme tube 5 gange og der er stadig en masse tilbage. Kan det skade hende at ...


Annonce

... bruge det engang imellem? Vil hun så have sværere ved at lære at hun selv skal presse?

Vi er begyndt på skemad for 1 mdr siden og det går rigtig fint. Hun får 1 dl hjemmelavet kartoffel/gulerodsmos til frokost med vand af en kop og 1 dl neslé risgrød til aften med vand af en kop. Engang imellem får hun lidt hjemmelavet sveskemos til dessert. Derudover tager hun ca. 750 ml mm i døgnet.

Er det nok mælk? Stopper risgrød mere end andre typer grød? Er der andre grøntsager, som ville være bedre for fordøjelsen? Har tænkt at selv ville lave grøden og så søde med lidt frugtmos, men ville ikke introducere for mange nye smagsvarianter på en gang og hun er først lige begyndt på grøntsagsmosen for 1 1/2 uge siden. Er sveskemos for hård ved maven og hvilke andre frugter er gode at bruge?

Det skal lige siges at vi laver meget gymnastik med hende. Cykler med benene osv.

På forhånd tak for svar!

Med venlig hilsen
Chouchou

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvilket måltid, hvornår?

Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


5. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Vække for drømmeflaske?

Hej Helen Tak for dine tidligere gode svar:) Vores dreng er nu 6 måneder...

Læs hele brevet og Helens svar


28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Gluten til baby

De fleste børn kan tåle gluten, og gluten kan introduceres til barnet i 4-6 måneders alderen under hensyntagen til de anbefalinger, der i øvrigt gælder om variation i kosten, når skemad gives til småbørn.

Hidtil sagde man, at spædbørn ikke måtte introduceres til gluten før efter 6 måneders alderen, men disse anbefalinger blev i 2015 lavet om, da der ikke er fundet videnskabelig dokumentation for at vente med at introducere gluten.

Gluten findes især i hvede, mens...

Læs mere i Babylex

Ruske

Lige meget hvor meget og hvor længe et barn græder, så må man aldrig begynde at slå eller ruske det. Et spædbarn som ruskes, kan få blødninger i hjernen og det kan medføre hjerneskade eller død.

Søg altid hjælp hos familie, venner, læge eller andre, hvis du oplever at dit barns gråd går dig så meget på, at du kan komme til at slå eller ruske dit barn. Det er vigtigt at søge hjælp! Og det er vigtigt at du taler med en du har tillid til og fortæller åbent og ærligt om, hvordan du...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil bare sige tak.

Jeg er så glad for at det er muligt at vende de mange store, svære tanker med dig her.. Det er virkelig en stor, stor hjælp :)

Knus fra mig


Annonce