Annonce

Annonce

Svar: Problemer med spisning og søvn, dreng 4 måneder


26. oktober 2006

Alder:
4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Kære Daniela

Tak for dit brev. Det gør mig ked af det at høre, at du ikke føler du får hjælp af den sundhedsplejerske du har. Jeg vil give dig lidt af mine overvejelser og lidt forslag og så håber jeg at det kan hjælpe dig videre.

For det første tænker jeg, at din drengs indtag af mælk, må ses i sammenhæng med hvordan han tager på i vægt og hvordan han har det. Det er rigtigt at han ikke drikker så meget, men hvis han vokser og virker til at trives, så kan hans indtag jo være okay. Tisser han, er han glad og tilfreds, udvikler han sig osv. Det er alt sammen noget du skal tage med i vurderingen.

Ofte anbefaler man at børn spiser og i forlængelse heraf puttes til at sove. Hvis det er sådan du gør, så kunne det måske hjælpe dig at tænke modsat. I stedet for at give ham mad, når han skal sove, så prøv at give ham mad, når han vågner.

Med den alder han har, vil de fleste børn sove ca 3 gange dagligt og da han er begyndt med skemaden, vil jeg her prøve at lave en plan for, hvordan en dag kunne se ud. Planen er med 3 lure, 1-2 måltider skemad og så vidt muligt flaske, når han vågner:

Morgen: Flaske
Formiddag: Grød, evt. med frugtmos og lidt mælk af kop
Puttes til formiddagslur
Flaske, når han vågner af sin formiddagslur.
Frokost: Evt. vand eller mælk af kop
Puttes til middagslur
Flaske, når han vågner af sin middagslur
Eftermiddag: vand eller mælk af kop
Puttes til en lille lur
Evt. flaske, når han vågner her
Aften: Grøntsagsmos, vand eller mælk af kop
Flaske og puttes til ...


Annonce

... natten
Sen aften: Flaske (spiser i søvne)
Nat: Evt. Flaske

Håber at denne plan hjælper dig lidt videre. Det er klart at det endnu er begrænset, hvor meget han kan drikke af en kop og han er endnu ikke oppe på to måltider skemad. Men der sker meget den næste månedstid, så tiden arbejder også for jer.

Med hensyn til at sove, så lyder det som om at din dreng har brug for at være tæt ved dig. Det at være i favn hjælper ham, han føler sig tryg. Derfor tænker jeg, at du skal forsøge at svøbe ham, så han hele tiden ligger trygt og godt, det kan så være i et klæde i stedet for i dine arme.


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Han protesterer når han bliver lagt, for sengen er kold og ikke rar i forhold til din favn. Prøv derfor at starte med at gå lidt med ham i armene, som du gør nu. Han skal ligge svøbt i dine arme. Se og lyt til hans vejrtrækning, hans øjne. Prøv at lægge ham fra dig, når du fornemmer at vejrtrækningen er blevet roligere, langsommere og når du kan se at han er lige ved at falde i søvn og endnu ikke sover tungt. Stille og roligt putte ham fra din favn ned i egen seng. Stå lidt ved ham, hold dine hænder roligt på ham, så han fornemmer at du stadig er der. Lad dine hænder have lidt vægt på hans krop, så der er lidt tyngde, vug ham blidt imens han ligger ned, stille og rolige, rytmiske bevægelser.

Put ham gerne med en sut eller en sutteklud og lad dette være en del af putteritualet. Det bliver genkendeligt for ham og vil med tiden gøre at han begynder at finde ro.

Rigtig meget held og lykke med ham fortsat:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvilket måltid, hvornår?

Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Virker konstant sulten

Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...

Læs hele brevet og Helens svar


6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.

Te til børn

Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vestibulærsans

Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.

Vestibulærsansen registrerer hovedets bevægelser i forhold til tyngekraften, og den hjælper os med at finde ud af, hvad der er op og ned, når vi bevæger os. Dette sker via receptorer, som er beliggende i det indre øre....

Læs mere i Babylex

Portionsstørrelse børn

Det er meget forskelligt, hvor meget det enkelte barn spiser. Nogle børn spiser meget, og andre børn spiser mindre. Der er også forskel på børns appetit, som kan svinge alt efter tidspunktet på dagen.

Børn skal have lov til at regulere deres behov for mad. Det lille barn skal have lov til at die ved brystet, når det viser behov, og børn der får flaske, skal på samme måde have lov til at selvregulere. Barnet må ikke presses til at tømme hele flasken - og omvendt - hvis barnet...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Dette er mit første brev til dig - men mærkeligt nok, så har det ikke været muligt for mig at finde svaret i hverken bøger eller ved søgning på nettet, så jeg håber, at du kan gøre mig klogere.

På forhånd tak, Emilies mor


Annonce