Brev:
Spørgsmål om mad - 7 mdr.
Hejsa Helen
Jeg går og overvejer om vores dagsprogram er passende for min pige som er blevet syv måneder.
07 - vågner, max ½ dl grød
09 - puttes til lur med flaske, 150 ml. Sover ½-1 time.
11.30 - 1 dl grød, evt små bitte rugbrødsstykker ved siden af, vand
13 - puttes til lur med flaske 150 ml. Sover ½ - 2,5 timer.
15.30 - A38 med frugtgrød, ca 1 dl
17.45 - 1 dl grød m. 1 skefuld gulerodsmos
19.30 - flaske 150 ml
Mellem 03-05 ofte flaske, 150 ml.
Grunden til min tvivl er, at det meste af hendes indtag med ske fortsat er grød (forskellige fra Beauvais). Desværre vil hun ikke tage kartoffelmos - jeg har prøvet, men blir hver gang mødt med overdrevne bræk reflekser:-).
På det seneste er jeg om aftenen begyndt at putte fx mos af gulerødder eller broccoli i grøden (ca en spiseske), hvilket hun godt kan lide. Men når hun ikke vil tage kartoffelmos - har du så et andet forslag til, hvad jeg kan bruge som basis i grøntsagsmosen, som jeg gerne vil til at give hende mere af, for grøntsager alene er vel ikke nok? Som du kan se kan hun godt spise små stykker rugbrød, men fx pasta og ris syntes jeg hun kløjs i.
Så har jeg et spørgsmål vedr mellemmåltidet - som jo er A38 (med frugtmos på glas). ...
... Er det OK? Eller bliver det for meget komælk? Egentlig får hun ikke mælk i maden, da grøden jo kun skal tilsættes vand. Hvad kan et alternativt mellemmåltid være? Banan kunne jeg godt tænke mig, men hendes mave kan ikke tåle det. Jeg tænker heller ikke at frugtmos i sig selv er dækkende nok?
Ofte tænker jeg at der går længe fra grøden til middag - og frem til hendes aftensmad - eller er det ok med kun et let mellemmåltid derimellem?
Vi har desværre måtte droppe at give hende flaske kl 23.30 da hun intet ville have og bare sover videre - så derfor får hun istedet midt nat. Det er jo lidt en skam da hun ellers tit kunne sove frem til kl 07 før næste måltid...
Morgenmåltidet kan ofte volde problemer. Tit ender det i gråd, øv. Men jeg tror det er fordi hun ikke er sulten nok til at ville spise med ske (ikke hendes stærke side). Det kommer an på hvor tidlig/sent hun har fået natflasken - hvis den fx er i nærheden af 05 er det næsten umuligt. Jeg har istedet prøvet at starte dagen med flaske - og give grød lige inden luren kl 09 - men igen er vi ikke så gode venner med skeen, når man er en træt lille pige :-)
Dette var lige mine tanker for denne gang.
Glæder mig til dit svar :-)
Kærlig hilsen Mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Brystbetændelse
I daglig tale bruges betegnelsen brystbetændelse om to tilstande i brystet - det der egentlig er tilstoppede mælkegange, som er en ikkeinfektiøs tilstand i brystet og så en infektiøs brystbetændelse.
Tilstoppede mælkegange opstår ofte fordi amninger springes over eller fordi barnet ikke har fået "tømt" brystet tilstrækkeligt, måske fordi barnet dier med forkert teknik.
Infektiøs brystbetændelse opstår ofte, fordi det er gået hul på brystvorten, hvorved der er...
Feberkrampe
Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.
Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen
Tusind tak for dit svar sidste gang med søvn-fase-skift-problemer. Tænk engang - det virker! Og nu har vi bøvlet i en hel måned med en træt lille pige, så det er bare så skønt at kunne lulle hende i søvn på en god måde. Plus - at du skrev det med perronen og sovetoget.
Tak,
fra forældrene til pige på 6 måneder