Brev:
Overgang fra amning til modermælkserstatning
Hej Helen
Af flere årsager, bla. operation for læbespalte på min datter, er jeg blevet nødt til hurtigt at stoppe med amning og gå over til MME. Efter operationen har hun nemlig ikke villet spise ved mig, trods flere og ihærdige forsøg, der ofte har endt i gråd i timer, så vi begge havde det skidt og spisningen pludselig ikke var hyggelig, men blot et nødvendigt onde.
Jeg har i en periode malket ud og givet hende på flaske, hvis hun ikke hurtigt ville spise ved mig, men det er stressende og den tid jeg skulle hygge og lege med hende, er nu blevet et spørgsmål om at få malket ud og sikre næste måltid. Og langsomt synes min mælkeproduktion at blive mindre og mindre i takt med at min frustration bare blev større over, at vi sådan skulle kæmpe for at fortsætte amningen.
Desuden er det faktisk blevet meget lettere at putte hende efter at hun har fået flaske (med min mælk eller MME) fordi hun, når hun ...
... er ved at være mæt blunder og kan tilbydes sutten som erstatning og derefter let puttes. Det har aldrig været muligt at få hende til at sove ved mit bryst, hvilket har gjort putning til ture med gråd. Så alt i alt vinder jeg mere ved at stoppe.
Jeg har dog et par spørgsmål i forbindelse med overgangen.
Hvordan undgår jeg at hun nu får forstoppelse, altså sikre at hun har afføring en gang dagligt? Hun har tidligere døjet med ondt i maven, hvis hun ikke havde afførring mindst hver anden dag. Jeg har hørt noget om syrnet MME, men hvor meget eller hvor lidt skal hun have af dette?
Hvor ofte kan jeg malke ud for at mindske brystspændinger og samtidig stoppe min mælkeproduktion? Jeg forsøget at tage "trykket" morgen og aften. Hvor længe går der inden mælkeproduktionen er stoppet?
Efter overgangen til mme synes jeg hun er begyndt at spise mere og måske også lidt oftere end ved amning, er dette normalt?
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
Viden om børn:
Stå selv
Mange børn kan slet ikke vente på at komme op i lodret stilling og vil allerede i 5-6 mdr´s alderen gerne trække sig op ved mors eller fars hænder. Når det lykkes er det dejligt med en hoppetur på mors og fars ben.
Vær dog opmærksom på at barnet skal være noget ældre før det er stærkt nok til selv at kunne holde sig oprejst. Først omkring 10 mdr´s alderen rejser de fleste børn sig ved møbler og andre faste steder.
At barnet vil stå, betyder ikke at barnet er parat...
Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI
Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.
Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.
- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.