Svar: Regelmæssig ægløsning?
Hej med dig
Kvindekroppen er forunderlig og det kan være rigtig svært at finde ud af, hvornår man præcist har ægløsning og hvornår ens cyklus er regelmæssig. At vide at din cyklus er regelmæssig kræver nok at du nu de næste måneder får menstruationen på nogen lunde samme tidspunkt, altså at det passer med de tider du regner dig frem til.
Nogle kvinder er utroligt påvirkelige af ydre faktorer, det kan være stress eller et brændende ønske om at få et barn - så rykker hele cyklus sig. Man hører jo også om kvinder som pludselig bliver gravide efter at have anskaffet sig en hund, simpelthen fordi tankerne drejer sig om noget andet. Jeg synes dog ikke du skal drøne ud og købe en hundehvalp:o)
Du kan dog bruge to metoder for at finde dit ægløsningstidspunkt:
1. temperaturmetoden, hvor du ...
... hver dag over en periode tager din morgentemperatur. Tag temperaturen inden du står op og tag den helst på samme tidspunkt hver dag. Umiddelbart efter ægløsning vil temperaturen stige et par grader.
2. Sekretmetoden. Alle kvinder har udflåd eller skedesekret. Det ændrer sig i løbet af en cyklus og når du har ægløsning, vil sekretet blive mere elastisk og æggehvide agtigt.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Du kan også købe ægløsningstests på apoteket og bruge disse, når du tror at det er nu. En anden løsning er at du og din mand/kæreste simpelthen har hyppigere samleje i den periode du mener at ægløsning er mulig. Sædceller kan jo holde sig i flere døgn og på den måde kan du godt blive gravid, selv om I ikke rammer det præcise ægløsnings tidspunkt.
Jeg kryder mine fingre og håber at det sker hurtigt for jer. Knus herfra:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Viden om børn:
Mødregruppe
De fleste kommuner tilbyder nybagte mødre at komme i en mødregruppe, som oftest vil bestå af 5-8 mødre, som har barn i nogenlunde samme alder.
Sundhedsplejersken spørger, om man er interesseret i at være med i en mødregruppe og sender så invitationer ud til første gang, man mødes. Nogle gange mødes man første gang privat hos en af mødrene, andre gange mødes man i et lokale, som sundhedsplejersken bruger til formålet.
Det kan være en stor glæde at mødes med andre...
Erstatning - modermælk
Hvis du ikke ammer dit barn, eller hvis du ønsker at supplere din amning med mælk, så er det meget vigtigt, at du giver dit barn modermælkserstatning. Barnet må ikke få almindelig komælk at drikke, før det er 12 måneder gammel.
Modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Det er af høj kvalitet, der er store krav til produceringen og sammensætningen af modermælkserstatning, og børn der får modermælkserstatning vokser og trives rigtig godt. Modermælkserstatning forhandles som...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Jeg ved, at du ikke kan træffe beslutninger på vores vegne, men alligevel vil jeg meget gerne høre dine tanker ud fra din erfaring og viden om børn ...
Dine tanker har tidligere hjulpet os med en afklaring og en beslutning, som set i bakspejlet var den helt rigtige - for os alle tre.
Håber, du igen kan hjælpe os videre mod en beslutning.
Mange varme hilsner,
Hønemor