Svar: Spørgsmål om negle, appetitspring, savl og pasning
Kære Lærkes mor
Jeg svarer lige på dine spørgsmål i den rækkefølge de kommer:o)
Vedr. Lærkes tånegle, så er det meget vigtigt, når I klipper hendes negle at neglene klippes lige over, dvs. I skal ikke umiddelbart runde neglene ned ved siden. Små børns negle kan godt nogle gange se lidt sjove ud, uden at det betyder noget, men for en sikkerheds skyld kan I jo godt lige spørge lægen, hvis I alligevel skal forbi en dag.
Med hensyn til appetitspring, så ses dette ofte omkring 5 ugers alderen og omkring 12 ugers alderen. Men det ses også ind imellem at børn tager nogle dage, hvor de dier hyppigere for at sætte mælkeproduktionen op. Det er smart at det kan lade sig gøre sådan.
Man har lavet nogle undersøgelser som viser at børns enzymer ændrer sig gradvist. Det er enzymerne i mave og tarmsystem, men også i spyttet - tingene hænger jo sammen. Dette ses især omkring 2 mdr´s alderen og omkring 4 mdr´s alderen, hvor børn begynder at savle meget. Det er således helt normalt og har ikke noget med tandfrembrud at gøre, som mange forældre ellers tror.
Det er super flot at Lærke er begyndt at bruge sine læber og lave læbelyde allerede. Det må være fordi I pludrer meget med ...
... hende:o)
Hvis I har brug for en ½ fridag, så har I brug for en ½ fridag. Det er vigtigt at I også lytter til jer selv og sørger for at give hinanden tid og måske bare være et par. Det behøver jo ikke være længe I er væk, det kan være en tur på café, en tur i biografen, eller bare en tur ud at vandre i skoven og få snakket sammen.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det er naturligvis jeres behov og ikke Lærkes og det skal man være klar over, men det er ikke ensbetydende med at man ikke skal give hinanden den frihed og når man har et lille barn med kolik, så er det faktisk rigtig vigtigt at man lige giver sig selv lov til at komme lidt væk. Så kan man komme tilbage med lidt fornyede kræfter og det er faktisk også meget rart at få lov at mærke at man savner det lille væsen:o) Så hvis I har den mulighed at lade farmor passe så gør endelig det.
Din mælkeproduktion kan godt riskere at nedsættes og derfor vil det være en god idé, hvis du kan malke ud imens I er væk, hvis det drejer sig om flere timer. Ellers må du lægge hyppigere til, når du er hjemme igen:o) Det må komme an på en prøve med Nutramigen - det kunne jo også være at det gav hende mere ro i maven - det ved man aldrig:o)
Rigtig meget held og lykke med det hele:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
13. juni 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Min datter på 2 år og 6 måneder går i en vuggestue med cirka 25...
Viden om børn:
Navn - navngivning
Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.
Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.
Orlov
Som børnefamilie i Danmark, har I særlige rettigheder i forhold til at få orlov.
I har f.eks. begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.
Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tusind tak! Jeg bliver simpelthen nødt til at fortælle dig, hvor stor en omvæltning dit seneste svar har gjort for vores familie.
Med min korte beskrivelse af vores liv, har du simpelthen set noget vi ikke har set; at hele vores dag bare er en lang irettesættelse af vores søn. Vi var simpelthen kommet ind i en skæld-ud-spiral; skæld-ud medfører mere skæld-ud. Vi blev opmærksomme på at vi begge to tog en dyb indånding inden vi gik ind af hoveddøren, for nu vidste vi skulle ind og skælde ud. Frygteligt, at vi ikke har kunne se at det ikke var en umulig unge, men en umulig måde at tackle ham på!
Så vi besluttede i samme øjeblik vi læste dit brev at vi kun ville snakke med vores søn og slet ikke skælde ud. Selvom det kræver lidt tålmodighed, så er det bare helt vildt hvad det har gjort. Han har simpelthen været så sød og vi har hygget os så meget de seneste dage. Han er selvfølgelig ikke et dydsmønster:-) men måden vi tackler det på nu er, gør at konflikten er lynhurtigt overstået og der bliver færre af dem.
Vi er jo i virkeligheden en familie med stort overskud, med et nært og følsomt forhold til vores drenge. Vi er bare kørt ud af et helt forkert spor og det var dig der skulle åbne vores øjne.
Tusind tak, Helen! Også en hilsen fra min mand, som iøvrigt sidder med tårer i øjnene hver gang han læser svar fra dig :-)
Med venlig hilsen
En familie på fire