Annonce

Annonce

Svar: Næsten 3 år - leger ikke med andre børn


16. oktober 2006

Kategori:
Alder:
2 år, 9 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære far og mor

Tak for jeres brev. Jeg kan godt forstå jeres bekymring og det lyder også som det bekymrer jeres dagplejer.

Jeg synes for det første at det vil være en rigtig god idé at I holder et møde med dagplejer og den nye pædagog. Man må gå ud fra at den nuværende pædagog laver en mundtlig overlevering omkring dagplejere og børn. Hvis ikke, så vil det under alle omstændigheder være relevant at jeres dagplejer taler med jer og hende om, hvordan I bedst kan hjælpe jeres lille dreng.

Når det er sagt, så tænker jeg at jeres lille dreng jo stadig bare er en lille dreng og han har brug for hjælp til at lære at lege med andre børn. Børn er forskellige og har derfor brug for at man hjælper dem på forskellig vis. Børn ligner også deres forældre.

Så hvordan er I forældre? Er der nogen af jer, som er mere tilbageholdende, helst lige vil se alle lidt an, helst holder jer lidt i baggrunden og ikke bare buldrer frem? Det kunne jo være at han ligner en af jer.

Hvis børn er meget forsigtige af natur, så hjælper det ikke noget at sige: "Prøv at se de andre børn, du kunne da også gå hen og lege med de andre" - det virker som at slå ham oven i hovedet og han får hurtigt en rolle og en opfattelse af sig selv om at han ikke er som de andre og ikke er god nok. I stedet bør man tage ham ved hånden og guide ham, hjælpe ham, henvende sig for ham, sidde hos ham med de andre, svare for ham hvis det er nødvendigt osv. Altså stille og roligt vise ham vejen og ved selv at være rollemodel lære ham, hvordan man gør dette her.

Det handler altså om at støtte ham i kontakten med andre børn og direkte tage ham ved hånden og hjælpe ham. Hvis han vægrer sig, så betrygge ham i at man er der og nu gør vi det her sammen.

Der sker nogle gange det, at man får givet sin lille dreng rollen som "den generte" og det er meget vigtigt at han ikke oplever at man nærmest forventer dette af ham. Derfor er det vigtigt at man hjælper ham og viser ham hvordan man gør, så han kommer ud af denne ...


Annonce

... rolle.

I skal naturligvis overveje om der er sket noget, som kan gøre ham utryg på nogen måde, men det lyder som om at det har været mere eller mindre sådan altid og derfor tænker jeg at det handler mere om at det er sådan han er. Det vigtige er så bare at finde ud af, om det er en rolle en vane I kan være med til at bryde eller om det er noget som bunder dybere.

Hvis I mener det kan være noget som bunder dybere (jeg kender jo ikke jeres dreng), så kan I overveje om I skal få en snak med en børnepsykolog. I kan ringe til kommunens PPR afdeling og tale med en psykolog der. I kan tale med dagplejen om, hvorvidt en bestemt psykolog er tilknyttet dagplejen og bede om kontakt til denne psykolog.

Det er nogle meget psykologisk mekanismer der går igang og jeg er jo desværre ikke uddannet til at kunne gennemskue dette. Her kan en børnepsykolog hjælpe. Jeg håber dog at I kan bruge mine overvejelser.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


I forhold til flytning, så må I se hvad tiden bringer. Finder I allerede nu ud af, hvordan I kan hjælpe jeres dreng bedst muligt, så tager I jo denne viden med det nye sted. Finder I i fællesskab med dagplejer, pædagog, psykolog osv. ud af at jeres dreng har brug for dagpleje eller lignende mindre omgivelser, så må I tage denne viden med jer, når I flytter og derfor ikke vælge institution det nye sted.

Jeg tænker dog at en børnehave eller integreret institution ikke behøver være et problem. Nogle gange trives børn bedre større steder, for her er måske lige netop den legekammerat som han går i spænd med - det sociale udvalg er større, hvis I forstår hvad jeg mener. Der er også flere øjne på, flere pædagoger og derfor også flere personer til at guide og få ham med ind i en god gruppe af børn.

Samtidig vil det at han er samme sted som lillesøster en tryghed for ham, hvis han hører til de lidt forsigtige. I må se hvad tiden bringer.

Rigtig meget held og lykke:o) Og jeg vil meget gerne have en tilbagemelding, hvis der sker ændringer med jeres lille dreng. Så bliver også jeg lidt klogere.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Flytning med baby

Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.

Slår hovedet ind i ting

Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Baby zoner ud

Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Tumle med baby

Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...

Læs hele brevet og Helens svar


22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.

For hurtig motorisk

Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Nysgerrighed børn

At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer, og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent. Små børn er født som små forskere, der er rigtig gode til at undre sig over ting de møder og være nysgerrige på den verden, der omgiver dem.

Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og...

Læs mere i Babylex

Sut

Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.

Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for kampen i medierne mod ’skrig dig i søvn’ metoden. Den er godt nok sej!

Jeg videresendte dit indlæg fra din egen side til en kollega, som var grædefærdig af tvivl over om hun var en dum og dårlig mor, når hun bare blev ved med at gå ind til sin grædende søn om aftenen. Hun var simpelthen så lettet og følte sig så godt bakket op. Hun havde fået mange ’gode råd’ fra venner og familie, som også havde forsikret hende om at hun både forkælede barnet og gjorde det utrygt (?!?) med sin inkonsekvens og blødsødenhed.

Det er en vigtig, vigtig kamp du kæmper for at få spredt et væsentligt budskab!


Annonce