Annonce

Annonce

Brev:

Sovetider igen


13. oktober 2006

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Sovetider igen

Hej Helen

Sidst jeg skrev, var det lykkedes at introducere faste sovetider, hvilket gik rigtig godt, men nu er der gået kludder i det igen.

Min søn (nu på 6 mdr) er begyndt i dagpleje og vi er ikke helt enige om hvordan tingene fungerer med babyer :-)

Frederik er en lille glad spirrevip som skal følge med i alt og som er i konstant bevægelse når han er vågen, og kan godt have svært ved at falde til ro, hvis der sker for meget omkring ham eller der er mange lyde - han skal liiiiige se hvad det er.

Jeg synes det var en god ting med faste tider, fordi det sad i kroppen på ham at nu var det sovetid og jeg synes det var lettere at få ham til at sove og han var glad for at blive lagt.

Nu ser det sådan ud at han sover fra 20-6, som regel uden at vågne (luksus) men har ingen faste tider ellers. Tidligere sov han fra 9-11, igen fra 13-15 og 17-18 og havde faste spisetider, men nu sover han et sted mellem 3/max 4 timer om dagen. Som regel vågner han fra den ...


Annonce

... sidste lur senest kl 16, men ofte kl 14 - og nægter så at sove før kl. 20....dvs sige at han bliver temmelig træt og rødøjet omkring kl 17, men nægter at sove.

Har prøvet så at lægge ham lidt tidligere om aftenen - men han bliver som regel ret ulykkelig - bl.a. fordi han er mest sulten om aftenen og så ikke når at få samme mængde mad (sådan har det altid været) - og han vågner så i stedet kl 3.30-4 om morgenen. Det er heller ikke smart for nogen af os.

Jeg mener, at han har brug for faste tider, fordi han er så meget "på" hele tiden, og jeg oplever han har mere energi og sover roligere, når han har faste tider....mens dagplejen mener han skal sove, når han virker træt. Men pt resulterer det i at han kun sover 3/max 4 timer om dagen og ofte sover mere uroligt og virker træt selv kort tid efter han vågner.

Ikke fordi der ikke kan gøres undtagelser (nogen dage er han mere træt end andre), men.....

Et råd ville være rigtig dejligt!

Tak herfra :-) Asanda

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Pudendusblokade ved fødsel

Pudendusblokade er en bedøvelse af skeden og mellemkødet, som kan gives til kvinder, der er i fødsel.

Blokaden lægges oppe i skeden i slutningen af presseperioden, og den modvirker den voldsomme udspilingsfornemmelse, man føler, lige før barnet bliver født. Desuden virker blokaden bedøvende på mellemkødet, hvis man skal syes lige efter fødslen.

Pudendusblokaden er for de fleste lidt ubehagelig at få lagt, og den kan dæmpe presseveerne, så man som kvinde ikke kan...

Læs mere i Babylex

Brystspænding

Brystspænding forekommer hos mange kvinder i graviditeten. Ofte er netop brystspænding meget tidligt i graviditeten, for mange kvinder, det første tegn på at de er gravide.

Brystspænding forekommer ofte også i forbindelse med at amning etableres. I begyndelsen producerer kroppen lidt ekstra mælk som vil regulere sig ind efter barnets behov, og samtidig kommer der også lidt ekstra væske i brystvævet.

Hvis brystspændingen i forbindelse med amning er meget smertefuld...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak. Jeg tænker tit på, at jeg i dine svar bliver betrygget i, at jeg ser rigtigt - jeg har et barn, som har et stort tryghedsbehov.

Det er som om at der for tiden er en trend der går på, at vi skal lave 'godnat og sov godt' på vores børn, sætte dem i skammekrog (eller tænkeboks eller hvad man kalder dem) når de ikke gør som vi vil have de skal gøre. Mon det er alle de tv udsendelser om nannys der redder verden for en familie, hvor alt er gået galt, som har tændt op under de ideer?

Hvor er det ærgeligt, at vi skal blive sådan i tvivl om, at det vores instinkt fortæller os om vores børn. Og hvor er det bare fantastisk rart, at du i dit virke hjælper, støtter og betrygger os, som har brug for at blive bekræftet og rådgivet i en retning, som vi kan være med på uden at hjertet bløder.

Tak for det!

Kærlig hilsen
Mor.


Annonce