Svar: Socialisering på legepladsen
Kære Ronjas mor
Du har fuldstændig ret i at du vil komme til at opleve mange situationer, hvor andre forældre handler helt anderledes end du ville gøre - men det skal jo ikke forhindre dig i at sætte grænser og prøve at skabe nogle rammer, hvor du og din datter også kan være til stede.
Alle har som udgangspunkt ret til at være i sandkassen og lege med sandtingene. En dreng på 4 år tænker nok ikke så meget over, at han kan komme til at svinge med skovlen og at det kan være farligt for din lille pige - og derfor synes jeg det er helt relevant at du gør ham opmærksom på det og beder ham om at gå lidt til siden.
En dreng på to år, skubber og tager skovlen fordi han ikke har ord nok at bruge og fordi han øver sig i at finde ud af hvordan man skal forholde sig til andre mennesker - hans reaktion hører således til det normale i forhold til hans alder. Der hvor læringen kommer ind er jo, hvis hans mor ville træde til og fortælle ham at man ikke skal skubbe og at man ikke skal tage legetøjet fra nogen og i stedet guide og vise, hvordan man så tager kontakt eller prøver at lege sammen.
Da hans mor tilsyneladende ikke tager initiativ ...
... til dette, så er det en balance, hvor meget du skal gå ind i. Nogle gange vil det være fint at du fortæller ham at det var forkert gjort og du så prøver at vise ham hvordan han og din datter måske kan grave i sand sammen, andre gange vil det ikke kunne lade sig gøre og du må så tænke dit og atter andre gange så bliver man nødt til at gå. Det kommer helt an på situationen, og hvormeget man synes man lige vil blande sig der.
Jeg mødte en dag en mor, som var ved at hente sin søn i børnehaven, han ville ikke med hjem og ligeså snart han så hende, så råbte han "gå mor, dumme kælling" - og jeg kiggede naturligvis på dette optrin, hvilket moderen så og derfor grinende og undskyldende sagde "sådan siger han hele tiden i øjeblikket - det er nok alderen"...... Se så tænkte jeg lynhurtigt om det var nu jeg skulle knytte en kommentar eller om jeg bare skulle lade det passere. Ganske kort tror jeg at jeg svarede at sådan ville jeg nok ikke lade mit barn tale til mig - men dybere gik jeg ikke ind i dette.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Bare for at sige at situationerne opstår, nogle gange skal man blande sig og nogle gange skal man ikke.
Håber du kan bruge mine tanker:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Gluten til baby
De fleste børn kan tåle gluten, og gluten kan introduceres til barnet i 4-6 måneders alderen under hensyntagen til de anbefalinger, der i øvrigt gælder om variation i kosten, når skemad gives til småbørn.
Hidtil sagde man, at spædbørn ikke måtte introduceres til gluten før efter 6 måneders alderen, men disse anbefalinger blev i 2015 lavet om, da der ikke er fundet videnskabelig dokumentation for at vente med at introducere gluten.
Gluten findes især i hvede, mens...
Madras til barnevogn
En barnevognsmadras kan være lavet af forskellige materialer, f.eks. skumgummi. Det betyder, at madrassen let suger kondensvand, der naturligt vil samle sig i barnevognen, når barnet sveder eller bare trækker vejret. Derfor er det vigtigt, at madrassen løftes op og stilles på højkant dagligt, og når barnevognen ikke bruges, så madrassen er tør, når barnet skal ligge på den.
Om vinteren kan det være nødvendigt at tage madrassen med ind, så barnet ikke lægges på en iskold madras,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.