Svar: Bleafvænning
Kære Louise
At blive renlig er en proces som man modnes til og processen har mange forskellige faser. Som udgangspunkt er det altid bedst, hvis barnet selv kommer og fortæller at det ikke længere vil bruge ble.
Samtidig har jeg også den holding at det er langt bedre for et barn at have en succesoplevelse med en tør ble, fremfor at man tager bleen af og får våde bukser. I overgangsperioden er "buksebleer" derfor en fordel, da barnet har dem på som underbukser og ikke behøver skifte bleen, hvis han har nået at sige til inden. Det er succes og medvirkende til at bleen så tilsidst udskiftes med bukser.
Det er en forudsætning for renlighed at barnet er i stand til at holde sig tør i mindst 3 timer og samtidig skal man være opmærksom på at tiden fra barnet mærker at nu skal det tisse, til at det løber er meget kort. Nu hvor vi går den kolde tid i møde bliver det ...
... således ikke lettere, idet der så er meget mere tøj, som skal af og det er svært at nå.
Det er en rigtig god idé at indføre lidt regler om at man f.eks. altid tisser inden man går ud og leger, at man altid tisser inden man sover og når man står op, at man altid tisser inden man skal ud af døren for at handle osv.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Derudover er det en god idé at hjælpe jeres dreng ved at tænke i praktisk tøj. Det kan være rigtig svært at få en bukseknap op hurtigt, derfor er trykknapper eller bukser med elastik i taljen en stor fordel. Livrem og seler duer naturligvis ikke.
Mit råd til jer er derfor at I som udgangspunkt skal lade jeres dreng have ble på, når han ønsker dette, men samtidig også prøve at motivere ham til at gå på toilettet som en fast rutine, sikre jer at det er let for ham at få tøjet af og på og så se om ikke det kommer stille og roligt.
Rigtig meget held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:
2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.
Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...
30. september 2024 | Renlighed | 5 år
Kære Helen. Vores dreng F. er lige fyldt 5 år. Han smed bleen for ca. 2 år...
23. juli 2024 | Renlighed | 2 år, 7 mdr.
Hej Helen! Mange tak for svaret på mit sidste spørgsmål! Nu står vi...
Viden om børn:
K-vitamin til baby
Sundhedsstyrelsen (og WHO) anbefaler, at alle nyfødte babyer får K-vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion i låret og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået K-vitamin denne ene gang, skal det ikke gives igen.
Børn der ammes, får ikke ret meget K-vitamin via modermælken, og det betyder, at de har større risiko for K-vitaminmangel. K-vitamin dannes også i vores tarmsystem, og da nyfødte børn har et umodent tarmsystem, vil de ikke selv kunne...
Tøj tjekliste - Grundudstyr nyfødt
Barnet har brug for tøj, der passer i størrelsen, og som er blødt og behageligt at have på. Hvis tøjet er for småt og strammer, kan barnets bløde knogler påvirkes. Tøjet bør endvidere passe til årstidernes skiften.
Det kan være svært at købe alt babytøjet, imens du er gravid, da du ikke ved, hvor meget din baby måler og vejer. Når den lille først er kommet til verden, så er det lettere at købe tøj i den rette størrelse.
Som grundudstyr til en nyfødt kan...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.