Annonce

Annonce

Svar: Hvordan får jeg min datter til at sove bedre og længere?


11. oktober 2006

Alder:
4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Hej med dig

Umiddelbart så lyder det okay at din datter spiser ca hver 4 time og hendes indtag er også acceptabelt. Hvis man udregner hendes behov, så burde hun måske tage en flaske mere, men der skal også være plads til fleksibilitet.

Derimod tænker jeg at du ved siden af flaskerne skal forsøge med lidt mere skemad. Kartoffel er der nogle børn som ikke bryder sig om, det kan virke kvalmende og nærmest hæve i munden. Derfor kan du prøve med en grøntsagsmos lavet uden kartoffel. Du kan prøve med gulerod, broccoli, blomkål, squash, avokado og lignende. De lidt milde grøntsager.

Du kan også forsøge med lidt grød og her kan du starte med ris, majs, hirse eller boghvede. Jeg forestiller mig at hun kan få flaske som hun plejer og vil kunne tage den mængde hun plejer, så skemaden kommer ud over det. Sæt hende i skråstolen, når du giver hende skemaden, så hun har ansigtet foran dit og kan spejle sig i dig. Brug din mimik, mmmm-smager godt, åbne munden, smile osv. så det virker rigtigt indbydende.

Nan er fint og helt i orden. Det må hun meget gerne få. Vælling er også okay, men bibehold de to flasker frem mod 6 mdr´s alderen, det er bedre at tilbyde rigtig grød synes jeg. Vælling er jo i princippet det samme som en tynd grød.

Du kan overveje om du skulle prøve med Nan 1 i stedet for Nan 2. Simpelthen fordi Nan 2 kan mætte lidt mere og da hun samtidig også drikker vælling som kan mætte lidt, så kan det jo betyde at hun ikke helt drikker så meget. Hvis hun således fik mere type 1, så ville hun måske kunne drikke en flaske ekstra og det ville også kunne give en ændring. det kan være et forsøg værd. ...


Annonce

... Det handler nemlig ikke kun om at hun skal proppes og blive mæt, men også om det samlede indtag. Håber du forstår hvad jeg mener.

Det er rigtig fornuftigt at du bruger sele i barnevognen, hvor hun kan falde ud. I hendes egen seng, vil hun dog ikke have mulighed for at kunne trille ud (går jeg ud fra), så her skal du ikke bruge sele. Hun må meget gerne trille omkring og bruge sin krop, det er vigtigt og super godt i forhold til også at kunne begynde at aktivere sig selv lidt. så læg hende så vidt muligt på gulvet, hvor hun kan bruge sig selv. Også selvom hun ikke gider det særligt længe, så lad hende gøre det dagligt - lidt har også ret og øvelse gør mester.

Træk en stofble igennem sutten, så holder den sig lettere ved hendes ansigt, når hun sover og kan således også fungere lidt som sutte-putteklud.


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


En plan for dagen kunne se således ud:
Morgen: Flaske
Formiddag: Flaske
Puttes til formiddagslur
Frokost: Lille smule grød med lidt frugtmos, vand eller mme af lille kop/snapseglas
Flaske og puttes til middagslur
Eftermiddag: Flaske
Sen eftermiddag: Lille lur
Aften: Lille smule grøntsagsmos, vand eller mme af lille kop/snapseglas
Flaske og puttes til natten
Sen aften: Flaske
Nat: Evt. flaske

Du kan overveje om du skal prøve at få en flaske mere i din datter, når hun sover. F.eks. sen aften. Nogle gange har børn jo en fantastisk evne til at kunne spise i søvne.

Du skal naturligvis starte meget langsomt op med skemaden, start med 4-5 tsk og først når hun kan spise mellem ½-1 dl begynder du at give hende 2 gange dagligt.

Håber ovenstående hjælper jer lidt videre. Rigtig god weekend:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvilket måltid, hvornår?

Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Virker konstant sulten

Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...

Læs hele brevet og Helens svar


6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.

Te til børn

Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Amning og sex

Når du ammer og dit bryst er fyldt med mælk, så vil det være helt naturligt at brystet lækker eller direkte sprøjter med mælk, hvis du bliver seksuelt stimuleret.

Brysterne kan også være følsomme på en anden måde, end hvis du ikke ammer. De kan være mere ømme og mere spændte, brystvorterne kan også gøre ondt.

Det er heller ikke unormalt at man oplever brystet meget anderledes, når det pludselig tjener som næringskilde for ens barn. Nogle kvinder (og også mænd)...

Læs mere i Babylex

Fedt

Små børn har brug for fedt i maden. Det anbefales at tilsætte en tsk fedtstof i hver portion hjemmelavet mad. Det er udmærket at skifte imellem de forskellige typer fedtstof som olie, smør og plantemargarine.

Efter 1 års alderen kan barnet fortsat have behov for at få lidt ekstra fedtstof. Det er især i familier, hvor man spiser meget magert og gerne vil at barnet skal have sunde spisevaner fra starten.

I mager mad er der mange grøntsager, frugt og brød og kun lidt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Helen har på alle mulige måder været en super støtte for mig i de første fire måneder med min søn Lucas.

Camilla Martin


Annonce