Annonce

Annonce

Brev:

Nægter flaske


10. oktober 2006

Alder:
7 mdr.

Nægter flaske

Kære Helen

Tak for alle dine tidligere svar, men nu har jeg igen brug for din hjælp.

Karla på 7 ½ måned nægter nu fuldstændig flasken. Hun har altid været svær at få flasken i, men det har i perioder alligevel lykkedes mig at få den i hende.

Hun er fint igang med mad og spise alt hvad vi gør, så længe hun SELV får lov at putte tingene i munden. Meget af maden skal dog "tvinges" i hende. Hun er meget nysgerrig på mad og viser meget interesse men hun VIL SELV - ellers kan det være lige meget....

Hun får 3 måltider mad om dagen, og tilbydes ud over flaske formiddag, eftermiddag og aften. Som sagt har det i perioder lykkedes mig at få de fleste flasker i hende, således hun kom op på ca. 600 ml men i den sidste uges tid nægter hun. I går fik jeg kun 250 ml mme i hende i løbet af hele dagen, og i dag, vil hun INTET have. Af væske får hun så kun 200- 250 ml ud over det hun drikker af kop til måltiderne. Hun drikker fint af kop, men bryder sig ikke ...


Annonce

... om mme af kop. Hun vil have vand !!

Som resultat af hendes uvilje i forhold til flasken, er hun begyndt at få forstoppelse, fordi hun ikke får nok væske. Jeg har overvejet at droppe morgengrøden og tilbyde hende mme i stedet for, bare for at få mme i hende, men hvad siger du til det?

Jeg har lagt mærke til, at hun generelt ikke er så sulten et barn. Der kan let gå 4 timer, hvor hun ikke er sulten (er det normalt?), og er hun træt, vil hun slet ikke have noget. Det med flasken passer således slet ikke ind i hendes hverdag, da hun sjældent bliver sulten og for hende erstatter maden en flaske mme eller omvendt. Hun vejer 9 kg og har masser af sul på kroppen, så hun er bestemt ikke tynd.

Du har før nævnt at hun skal op på 750 ml, men det er fuldstændig umuligt.

Hvad skal jeg gøre i forhold til hendes væske? Kan hun leve på kun 200 - 250 ml mme og hvad så med hendes forstoppelse? Jeg kan jo heller ikke proppe hende med lactulose.

Venlig hilsen
Anne

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rødbede

Fra 6 mdr´s alderen kan du godt begynde at give dit barn rødbede, hvilket mange børn elsker og de kan give mosen en meget flot farve. Rødbeder kan også bages i ovnen sammen med andre rodfrugter.

Du skal dog være opmærksom på at rødbeder indeholder nitrat og derfor kun bør udgøre 1/10 af den portion mos, som barnet spiser. Alternativt bør de kun gives med ca 14 dages mellemrum.

Læs mere i Babylex

Fødsel

En graviditet varer normalt 40 uger, men naturen er ikke altid sådan, og nogle gange går fødslen igang før, andre gange senere. Føder du mellem uge 37+0 og 41+6 siger man, at du har født til tiden.

Mange kvinder oplever plukveer i graviditeten. Det er sammentræninger af musklerne i livmoderen, og det er måden, at livmoderen forbereder sig til fødslen på. I starten er disse sammetræninger uregelmæssige, men i takt med at fødslen nærmer sig, bliver sammentrækningerne mere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Denne gang skriver jeg bare for at udtrykke min taknemmelighed over det store arbejde du gør for at informere alle os "usikre mødre".

Normalt anser jeg mig selv for at være relativt velinformeret om de emner, der interesserer mig .....- men jeg må indrømme, at det at blive mor har ført en helt uventet usikkerhed med sig.

Når det man ønsker aller mest er at give sit barn den bedste start på livet - og man bare ikke er sikker på, hvad der er det bedste at gøre, er det fantastisk at kunne rådføre sig hos dig.

Jeg har læst stakke af bøger, Sundhedsstyrelsens anbefalinger, diverse artikler og lavet utallige google-søgninger (hvor jeg i øvrigt ofte lander på din side) om børnerelaterede emner - og alligevel bliver jeg tit i tvivl.

Trods mange spørgsmål fra min side svarer du tålmodigt, grundigt og engageret på det hele - og det betyder meget for mig som nybagt mor at få en kommentar med på vejen :-)

Mit medlemskab hos netsundhedsplejerske.dk er en rigtig god investering - og min søn får en mindre bekymret mor med i købet ;-)

God sommer


Annonce